Yum: McDonald’s komt met vegan burger

Smullen maar!

Lees ook

Good news voor iedereen die plantaardig eet. McDonald's komt namelijk finally met een veganistische burger. Enne, die krijgt een heel toepasselijke naam: de McPlant. I'm lovin' it!

‘Vegan’

Benieuwd wat er allemaal in de vegan burger van de restaurantketen met de grote, gele M zit? Lees dan gauw verder. De burger is gemaakt van imitatierundvlees van erwteneiwit. Maarre, let op: in Nederland krijgt de burger niet het keurmerk vegetarisch of veganistisch. “Het is niet veganistisch, omdat er cheddar smeltkaas op de burger zit”, legt een woordvoerder uit. “De burger zelf is volledig plantaardig, maar door de bereiding, waarbij die in contact kan komen met rundvlees, is een vegetarisch keurmerk ook niet mogelijk.”

Voor de productie van de McPlant werkt McDonald’s samen met Beyond Meat. Dit bedrijf heeft al verschillende Nederlandse restaurants aan plantaardige burgers geholpen, zoals Thrill Grill, Canibale Royale en de Vegan Junk Food Bar. Ook de plantaardige burgers bij Subway zijn afkomstig van Beyond Meat.

Begin november

Heb je nu zin gekregen in deze smakelijke McPlant? Snappen we. De burger is tot begin november verkrijgbaar. Niet alleen de Nederlandse McDonald’s biedt deze optie aan. Ook in Oostenrijk, Denemarken en Zweden is de burger al te koop.

Bron: Kookfans | Beeld: Jane the Virgin

Laatste nieuws

Zie ook