Zorg goed voor het grootste orgaan van je lichaam: alles over huidverzorging

Zo doe je dat.

huidverzorging

Ook al kan je lijf heel goed voor zichzelf zorgen, soms kan het qua verzorging wel eens een beetje hulp gebruiken. Net zoals dat je goed voor je lijf zorgt door voldoende te bewegen, zo gezond mogelijk proberen te eten en ook nog ontspanning nastreeft zodat je lijf en geest van binnen optimaal functioneren, wil je ook specifieke delen van je lichaam af en toe meer in het zonnetje zetten. Je huid is er eentje die extra aandacht verdient. Je huid vertelt je meer over je lichaam dan je wellicht denkt. Bovendien is het een mooi visitekaartje van je fysieke gesteldheid. Het is het eerste dat je ziet aan de buitenkant en dus wil je dat je huid straalt en alle liefde en verzorging krijgt die het nodig heeft.

Wat doet je huid?

Je huid is letterlijk je beschermende omhulsel. Het beschermt je van invloeden van buitenaf. Het is het grootste orgaan van je lichaam en zonder onze huid zouden we er maar wat gek uitzien. Je huid vertelt je dingen, laat je dingen voelen en is extreem kostbaar. Je huid is dus een groot omhulsel voor je lichaam. Het beschermt tegen schadelijke stoffen, vuil en andere narigheid. Daar blijft het echter niet bij. Je huid voert schadelijke stoffen af door zweet, houdt ons vochtgehalte op peil en zorgt ervoor dat onze lichaamstemperatuur mooi gereguleerd is. Aan je huid kun je meer aflezen dan je denkt. Het komt je vast niet onbekend voor dat wanneer je slechter hebt gegeten dat je huid minder egaal of vettig aanvoelt of dat je ineens een puistje tevoorschijn ziet komen. Je huid vertelt je letterlijk hoe het er daar aan de binnenkant aan toegaat. Andersom werkt het ook, heb je een mooie stralende huid, dan zegt dat, dat je je waarschijnlijk fit en vitaal voelt. Nooit gedacht dat je huid je zoveel kon vertellen zeker?

De beste producten voor je huid

Je lijft is kostbaar en dat wil je dan ook goed beschermen. Naast dat het goed is rekening te houden met gezonde voeding en beweging, is het van belang je huid af en toe lekker in te smeren met goede crèmes. Gebruik daarvoor zoveel mogelijk natuurlijke producten. Prettige ingrediënten die goed zijn voor je lijf en waar geen rare schadelijke stoffen inzitten. Je kunt bijvoorbeeld shea butter kopen. Shea butter is een hele voedende en verzorgende boter, die zorgt voor een goede elastische huid en een diepe voedende werking heeft. Daarnaast werkt het zelf ontstekingsremmend en ondersteunt het, het zelfherstellend vermogen van de huid.

Je mag jezelf af en toe verwennen 

Naast dat je thuis aan de slag kunt om je huid goed te verzorgen, mag je ook zeker wel eens hulp zoeken van buitenaf. Zo eens in de zoveel tijd is het gewoon heerlijk om jezelf te laten verwennen bij een professional. En goed nieuws: een lichaamsmassage is niet alleen heerlijk ontspannend en zorgt ervoor dat alle knopen in je lichaam verdwijnen, het is ook nog eens goed voor je huid! Door de massage wordt de bloedsomloop gestimuleerd waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. De zuurstofopname wordt beter waardoor je huid er jong en fris uit gaat zien. Een bindweefselmassage is hier eigenlijk speciaal op gericht. Dit is een zeer stevige massage die diep in de huid doordringt waardoor de afvoer van afvalstoffen nog beter gaat en de elasticiteit van de huid verbeterd. Je huid is daarna steviger. Naast een massage voor je lichaam kun je ook kiezen voor een gezichtsbehandeling. Net zoals dat je je auto naar de APK stuurt, kan de huid van je gezicht ook af en toe wel een onderhoudsbeurt gebruiken. Maak dus eens een afspraak bij een schoonheidsspecialist die je inzicht kan geven in de status van je huid en je de producten helemaal op jouw huid kan laten afstemmen.

Waar moet je op letten?

Tot slot zijn er nog twee dingen waar je altijd op moet letten met betrekking tot je huid. Je huid moet gehydrateerd worden. Drink dus gedurende de dag voldoende water. Zeker bij hoge temperaturen of fysieke inspanning verlies je veel vocht. Zeker dan moet je genoeg water drinken om je vochtgehalte op peil te houden. Daarnaast is het het hele jaar door belangrijk om je huid in te smeren met een beschermende factor. Wat veel mensen niet weten is dat de meest voorkomende vorm van kanker, huidkanker is. Reden genoeg om altijd een flesje zonnebrand bij je hebben.

Overig
  • Unsplash