8 Fouten die iedereen in de supermarkt maakt

Guilty?

Fouten supermarkt

Heb jij je voorgenomen om gezondere keuzes te maken, maar gaat het finaal mis zodra je de supermarkt in loopt? Grote kans dat je je schuldig maakt aan één van deze bekende fouten tijdens het boodschappen doen.

1. Boodschappen doen terwijl je honger hebt
Oei! Boodschappen doen terwijl je honger hebt, is één van de grootste fouten die je kunt maken. Wanneer je honger hebt ben je namelijk eerder geneigd om slechte dingen te kopen of veel te veel boodschappen te halen. Enne, probeer er thuis dan maar eens vanaf te blijven. Zorg daarom altijd dat je goed gegeten hebt voor je weggaat.

2. Je neemt geen boodschappenlijstje mee
Boodschappen doen voor een flink bedrag en vervolgens nog niets in huis hebben voor het avondeten? Dan ben je onvoorbereid naar de supermarkt gegaan! Boodschappenlijstjes mogen dan een beetje old skool zijn, maar zorgen er wel voor dat je meeneemt wat je echt nodig hebt en niet te veel inslaat! En je houd ook nog eens tijd over aangezien je zo weer buiten staat!

3. Het verkeerde gangpad
Bij vrijwel iedere supermarkt liggen de gezonde dingen, zoals groente en fruit, aan het begin en de ongezonde dingen in het middelste en laatste gangpad. Als je wat gezonder wilt eten, kun je je mandje dus beter in het begin vullen en het verleidelijke gangpad vol chips en snoep vermijden.

4. Je vermijdt het vriesvak
Natuurlijk liggen er heel wat ongezonde dingen in het vriesvak, zoals pizza's en frituursnacks. Maar dat is zeker geen reden om deze over te slaan! Er liggen namelijk ook zakken met ingevroren fruit- en groentesoorten, die goedkoop én gezond zijn. Leuk feitje: soms bevatten ingevroren producten meer voedingsstoffen dan 'verse' producten, omdat ze in een korte tijd worden geoogst en ingevroren.

5. Je koopt alles wat in de aanbieding is
'Oeh, twee voor de prijs van een!' Is dat iets wat jij regelmatig denkt? Probeer je er dan niet langer door te laten verleiden! Door het inslaan van alle aanbiedingen kom je vaak met te veel producten thuis die je eigenlijk niet nodig had.

6. Je koopt de verkeerde producten
Je weet misschien wel dat producten met de tekst ‘0 procent vet’, ‘light’ en ‘minder calorieën’ niet direct gezond zijn, maar vaak eet of drink je er onbewust toch veel meer van. En dat is dan al helemaal niet gezond!

7. Je shopt bij een 'to-go' winkel
Tja, het is fijn om na een lange werkdag snel even een to-go shop in te kunnen duiken om avondeten te halen, maar echt gezond is het vaak niet. De meeste producten zijn kant-en-klaar en die zijn een stuk slechter voor je dan je denkt... En je betaalt er ook nog eens de hoofdprijs voor.

8. Je kan de verleidingen bij de kassa niet weerstaan
Nog even snel een reep chocolade pakken bij de kassa? Ook die had je waarschijnlijk niet nodig, aangezien je 'm anders wel eerder had gepakt. Probeer je echt aan je lijstje te houden en alleen de boodschappen te halen die je nodig hebt.

Food
  • Huffington Post, Grazia
  • iStock