Sara Ramirez openhartig over lichaamsacceptatie: ‘Ik leer nog steeds hoe ik van mijn lichaam kan houden’ 

De And Just Like That-acteur geeft toe dat hun lichaambeeld nog weleens een struggle is.

Sara Ramirez

Van je lichaam houden zoals het is: ook wij vinden dat nog weleens moeilijk. Iemand die daar ook weleens mee worstelt, is acteur Sara Ramirez. Hoewel hen probeert om van diens lichaam te houden zoals het is, heeft ook Sara weleens moeilijkere dagen.

Gegrond perspectief

Sara Ramirez schittert momenteel als Che Diaz in de Sex and the City-reboot. Hun karakter lijkt het boegbeeld van zelfvertrouwen te zijn, maar in een open interview met Vogue vertelt Sara dat hen die confidence zelf niet elke dag ervaart. “Ik ben ook maar een mens. Ik heb dagen waarop ik heel streng voor mezelf ben en ik heb dagen waarop ik lichaamsdysmorfie ervaar en ik gegrond perspectief verlies op hoe ik er werkelijk uitzie”, vertelt Sara openhartig.

De 46-jarige non-binair acteur vervolgt dat hen opgroeide in een omgeving waarin hen veel werd blootgesteld aan verschillende problemen rondom lichamen, waaronder veel gewicht-, voedsel- en eetstoornissen. “Ik leer nog steeds – op deze leeftijd – hoe ik van mijn lichaam moet houden en hoe ik mijn lichaam moet accepteren.”

Acceptatie

Het vinden van die balans is niet altijd makkelijk voor Sara, maar hen lijkt er steeds beter mee om te kunnen gaan. “Ik merk dat hoe meer ik aan mijn innerlijke zelf werk en mijn innerlijke genezing, hoe meer dit wordt weerspiegeld in hoe ik met mijn lichaam omga.” Een gezonde relatie met diens lichaam ontwikkelen is iets waar Sara nog altijd aan werkt. Hen krijgt daarin steeds meer door hoe die zelfacceptatie eruit moet zien: “Het gaat niet om schuld of schaamte. Het gaat om acceptatie en het omarmen van hoe ik me op elk moment voel en die gevoelens echt eren.”

Ook sporten moet je doen omdat je het zélf leuk vindt, niet om iemand anders een plezier te doen of om een bepaalde goedkeuring te krijgen. “Toen ik jonger was liet ik mijn lichaam dingen doen – of het nu ging om diëten of lichaamsbeweging – die voelden als een straf. Als ik nu ga sporten doe ik het voor mezelf. Ik heb een nieuwe relatie met mezelf ontwikkeld en het voelt heel anders.”

Celebrities
  • Marie Claire, Vogue
  • BrunoPress