Real life: 'Door mijn zus twijfel ik over kinderen'

"Wanneer we het over kinderen hebben, ontstaat er áltijd een soort debat."

Irene droomt van een groot gezin en eindelijk is het zover: samen met haar partner wil ze ervoor gaan. Maar haar zus Anja gooit roet in het eten met nare opmerkingen en verhalen... Op Reddit vraagt ze om advies.

Groot gezin

"Ik heb altijd gedroomd van een groot gezin met veel kinderen", legt Irene uit op Reddit. Ze is samen met haar man dan ook bewust aan het proberen om een eerste spruit op de wereld te zetten. "Maar mijn zusje is bikkelhard kindvrij. Ze heeft duidelijk gemaakt aan onze ouders dat ze nooit kinderen wil hebben en overweegt zelfs een sterilisatie."

Discussies

"Wanneer we het over kinderen hebben, ontstaat er áltijd een soort debat. Ik begin erover dat kinderen heel mooi kunnen zijn en om me terug te pakken begint zij dan over de negatieve aspecten van kinderen. Ze zegt steeds dat het haar verschrikkelijk lijkt en dat het niet goed voor haar zou zijn." Die oeverloze discussies hebben een flinke impact op de band tussen de twee zussen. "Ze noemt ook regelmatig dat ouders er spijt van hebben. Bijna alsof ze verwacht dat ik dezelfde keuze maak als zij. Dan hebben we weer ruzie en praten we weer een paar dagen niet."

Twijfels

Maar ook buiten de gesprekken met haar zus begint Irene nu te twijfelen. "Wat als Anja gelijk heeft?" vraagt ze zich af. "Wat als ik er inderdaad spijt van krijg als ik al kinderen heb?" En die twijfels neemt Irene haar zusje niet in dank af. "Na een ruzie verweet ik haar dat ze mij nu ook aan het twijfelen bracht. Maar Anja werd boos, en zei dat het niet haar schuld was dat ik niet zelf kon nadenken."

"Anja noemde me een b*tch en zei dat ik een keer moet ophouden met het aansnijden van dit onderwerp als ik haar mening niet wil horen." Hierdoor begint Irene nog meer te twijfelen. "Het voelt niet goed dat ik haar de schuld gaf van m’n eigen twijfels en onzekerheid. Maar ik vind het niet fijn dat ze steeds negatieve dingen over kinderen krijgen blijft zeggen..."

*Alle namen in dit verhaal zijn verzonnen. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Aitiioaaachildfrreee.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Ashley Byrd on Unsplash