Moeite met opstaan? Dít trucje maakt het een stuk makkelijker

Welkome tips!

Vooral nu het nog donker is wanneer we opstaan, kan het ongelooflijk lastig zijn om je bed uit te komen. Gelukkig is er een makkelijk trucje dat je kunt toepassen waardoor je binnen no-time uit de veren bent.

Bad habit

We weten eigenlijk allemaal wel dat eindeloos op die snooze-knop drukken niet de beste gewoonte is ‘s ochtends. Datzelfde geldt voor de verleidelijke optie om direct na de wekker je telefoon te pakken en als eerste alle social media te checken. Schiet je er echt iets mee op? Uiteindelijk pak je op dit soort momenten weinig rust. Kortom: dat kan beter! Maar hoe?

Kleine verandering

Als je ochtendritueel er zo uitziet, hebben wij één tip voor je: probeer eens je telefoon een paar meter van je bed af te bewaren! Zorg ervoor dat je ‘s ochtends echt moet opstaan om je wekker (die waarschijnlijk op je telefoon zit) uit te zetten. Voorkomen dat je gewoon je wekker door laat lopen? Zorg dan dat je deze extra luid instelt – en dan niet op je favoriete nummer, maar op een onaangename sirene of pieptoon. Wedden dat je niet blijft liggen?

Goed begin van de dag

Je zult merken dat je op deze manier je dagen beter begint. Zodra je maar onder de lakens vandaan bent gekropen, volgt de rest vanzelf. Wanneer je merkt dat je ‘s ochtends meer tijd hebt, kun je ook rustiger je dag beginnen. In plaats van halsoverkop een ontbijtje naar binnen werken, heb je nu gewoon de ruimte om een kop koffie te zetten en het nieuws door te nemen. Een goed begin is het halve werk – en dat geldt ook voor je dag!

Bron: Grazia, Dingen voor Vrouwen | Beeld: Pexels 

Laatste nieuws