10 Celebrities die geen alcohol meer drinken

Niets Dry January, maar Dry Forever. 

Celebrities die geen alcohol meer drinken

Sommige mensen drinken steevast de eerste maand van het jaar geen alcohol, en anderen? Die zweren het gewoon helemaal af. En hoewel niet-drinken in Hollywood nog niet helemaal de norm is, zijn er genoeg celebrities die de alcohol links laten liggen.

Anne Hathaway

Tijdens een uitzending van het Britse ontbijttelevisieprogramma Lorraine onthulde actrice Anne Hathaway dat ze geen alcohol meer drinkt. Ze gaf aan dat het niet is omdat ze een drankprobleem heeft, maar dat ze het doet om een goede moeder te zijn.

"Ik ga 18 jaar lang niet drinken", deelde ze tijdens de show. "Ik stop met drinken zo lang mijn zoon thuis woont, want ik ben geen groot fan van de manier waarop ik drink, en hij heeft een leeftijd bereikt waarop hij me in de ochtend echt nodig heeft."

Joe Manganiello

Toen hij nog maar 25 jaar oud was, had Joe Manganiello al een alcoholprobleem, zo deelde hij tijdens een interview met Men's Health in 2019. "Drinken was voor mij een manier om niet met mijn problemen te hoeven dealen", zei hij daar eerlijk over. "En ik denk dat acteren ook een manier was om er niet mee bezig te hoeven zijn. Ik kon het podium opgaan zonder mezelf te hoeven zijn, en daarna kon ik naar een bar gaan zonder mezelf te hoeven zijn. Rinse and repeat."

De acteur realiseerde zich dat het zo niet door kon gaan. Inmiddels doet hij het al 18 jaar sans alcohol. Daarnaast focust hij zich enorm op zijn gezondheid door te mediteren en door te sporten.

Cara Delevingne

2022 was voor model Cara Delevingne echt een wake-up call, nadat ze paparazzifoto's van zichzelf zag waarop ze zich belachelijk gedroeg na Burning Man Festival. Ze besloot dat het tijd was om nuchter door het leven te gaan.

"Ik had niet geslapen, het ging niet goed met me", deelde ze vorig jaar in een interview met Vogue, nadat het model een jaar de tijd had genomen om met haar verslaving te dealen. "Het was hartverscheurend, want ik dacht dat ik lol had, maar ik had toen een punt bereikt waarop ik dacht: 'Ik zie er niet goed uit'. Soms heb je een reality check nodig, dus op een bepaalde manier was ik dankbaar voor die foto's."

Zac Efron

Al vanaf jonge leeftijd stond acteur Zac Efron in de spotlight. Om balans en structuur te behouden, besloot hij te stoppen met drinken. "Het leidde me tot een balans: je krijgt uit het leven wat je erin stopt", deelde hij over zijn alcoholvrije leven met Elle US.

Bella Hadid

Ook iemand die al op jonge leeftijd in de spotlight stond: model Bella Hadid. Het resulteerde erin dat het model naar hartenlust feestte met de rich and famous, iets wat niet altijd even gezond voor haar was. "Ik heb in mijn leven al veel gedronken", deelde ze in een interview met InStyle. "Ik hield van alcohol. Op een gegeven moment moest ik avondjes uit afzeggen, omdat ik het gevoel had dat ik mezelf anders niet in toom kon houden."

Sinds twee jaar drink Bella geen alcohol meer. "Ik voel geen behoefte om te drinken, want ik weet welk effect het op me heeft als ik om drie uur 's nachts wakker wordt met enorm veel anxiety over iets wat ik vijf jaar geleden heb gezegd. Het geeft een never-ending effect van pijn en stress, en dat allemaal voor maar een paar drankjes."

Tom Holland

Aanvankelijk dacht acteur Tom Holland dat hij helemaal geen probleem had met alcohol, tot hij een maand stopte met drinken. "Ik had een very, very boozy december. Tijdens Kerstmis was ik op vakantie en dronk ik veel", vertelde hij daarover in gesprek met Entertainment Weekly. En dus besloot hij om mee te doen met Dry January. En dat bleek een eye-opener.

"Ik kon die maand alleen maar denken aan een drankje", biechtte hij op. "Het was het enige waar ik nog aan kon denken. Wanneer ik wakker werd, keek ik hoe laat het was... en dat was heel beangstigend."

Tom besloot na Dry January om ook in februari niet te drinken. Ook tijdens die extra maand bleef hij snakken naar alcohol. Hij verlengde zijn Dry-periode tot juni. Toen hij die zomermaand bereikte, had hij totaal geen behoefte meer om te drinken en dus besloot hij om alcohol volledig uit zijn leven te bannen.

Bradley Cooper & Brad Pitt

Acteur Bradley Cooper is een van die celebrities die zich in het verleden openlijk heeft uitgesproken over zijn strijd tegen alcohol en pijnbestrijding. De acteur heeft geen alcohol meer gedronken sinds zijn 29ste.

Bradley hielp niet alleen zichzelf om te stoppen met alcohol, maar heeft ook acteur Brad Pitt hiermee geholpen.

Brad besloot in 2016 te stoppen met drinken, na zijn wel erg publieke break met Angelina Jolie. "Het lukte me om te stoppen met drinken door deze man (Bradley, red.), en elke dag is sindsdien beter", vertelde Brad tijdens zijn dankwoord bij de National Board of Review Awards. "I love you and thank you."

Chrissy Teigen

In juli 2022 deelde model Chrissy Teigen op Instagram dat ze al een jaar lang geen alcohol had gedronken. "Geen druppel alcohol in de afgelopen 365 dagen!", schreef ze. "Ik mis het gevoel van zorgeloos zijn soms wel, maar als ik heel eerlijk ben gaf alcohol me niet meer dat fijne gevoel. Ik dronk om een einde te maken aan mijn anxiety, waar ik uiteindelijk afscheid van kon nemen door juist niet meer te drinken. Ik voel me nu heel goed."

Drew Barrymore

Actrice en talkshow-host Drew Barrymore was nog maar een tiener toen ze te maken kreeg met haar eigen alcoholprobleem. Tijdens een interview met Gayle King gaf ze aan dat ze de afgelopen twee jaar niet meer gedronken heeft, iets wat ze aanvankelijk geheim wilde houden.

“Ik wil dit gewoon uitzoeken zonder dit in het openbaar te delen. Het is nu lang geleden, ik heb er een levensstijl van gemaakt en ik weet dat ik op de goede weg zit. Er is eindelijk zoveel vrede daar waar eerst demonen waren."

Celebrities
  • Body and Soul
  • NL Beeld