Vrijheid op twee wielen: dit is waarom bikepacken steeds populairder wordt

Wat voor route je ook kiest, deze manier van vakantie staat garant voor ongekende avonturen en onvergetelijke ervaringen.

bikepacking

Vergeet de drukte van de stad en alle dagelijkse beslommeringen. Spring op de fiets, laat de wind door je haar waaien en trap jezelf inclusief bagage naar de meest bijzondere (vakantie)plekken. Bikepacken is helemaal hot!

Bikepacking

Stel je voor: je bent omringd door ongerepte natuur, het geluid van vogels is je enige achtergrondmuziek en je hebt de vrijheid om te gaan waar je maar wilt. Dat is bikepacken. Een heerlijke manier van reizen die de vrijheid van backpacken combineert met de snelheid en mobiliteit van fietsen.

Bikepacken draait dus om reizen met een fiets die al je bagage vervoert. Het is de perfecte mix van vrijheid en avontuur en geeft je de mogelijkheid om snel en efficiënt (lange) afstanden te overbruggen. Of je nu de uitgestrekte wildernis van het Atlasgebergte in Marokko verkent, de bloeiende landschappen van Zuid-Afrika doorkruist of – doe eens gek – de mysterieuze valleien van Tadzjikistan trotseert, bikepacken staat garant voor ongekende avonturen en onvergetelijke ervaringen.

Reizen en sporten in één

Fietsen door afwisselende landschappen geeft je een ongeëvenaard gevoel van vrijheid en verbondenheid met je omgeving. Je kunt à la Floortje Dessing dieper in afgelegen gebieden doordringen en genieten van de schoonheid van de natuur zonder afhankelijk te zijn van voertuigen of openbaar vervoer. Bovendien is fietsen een milieuvriendelijke manier van reizen die je ecologische voetafdruk verkleint. En laten we eerlijk zijn: niets overtreft de adrenalinekick van een afdaling na een lange, zware klim!

Bijkomend voordeel is dat fietsen een geweldige manier is om fit te blijven. Je bent de hele dag cardiovasculair bezig, wat helpt bij het opbouwen van spierkracht en uithoudingsvermogen. Ofwel: bikepacken is reizen en sporten in één. Dagelijkse sleur en stress verdwijnen tijdens je fietstocht als sneeuw voor de zon, want de frisse lucht, prachtige landschappen en fysieke inspanning zorgen ervoor dat je je hoofd leegmaakt en nieuwe energie opdoet. Je zelfvertrouwen en zelfredzaamheid krijgen ook een boost, omdat je leert vertrouwen op je eigen vaardigheden en je doorzettingsvermogen.

In de nieuwste Happy in Shape lees je alle ins en outs over bikepacken: van het ultieme starterspakket tot de ideale outfit en de mooiste bikepack-routes. Nu in de winkel!

Fit
  • Tekst: Fleur Baxmeier
  • Adobe Stock