Maak deze fouten niet tijdens het solliciteren

Hier moet je aan denken wanneer je gaat solliciteren.
solliciteren

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Dan wil jij uitblinken tijdens je sollicitatiegesprek. Deze vijf tips zijn opgesteld door Kirstie Mackey van LifeSkills. Zij doen onderzoek naar de meest voorkomende sollicitatiefouten.

1. Onvoldoende researchen

Het is belangrijk om voldoende research te doen naar het bedrijf. Probeer daarom zoveel mogelijk over het bedrijf uit te zoeken én over degene die tegenover je zit. Zorg er ook voor dat je alle vragen over jezelf, maar ook over het bedrijf en hun visie kunt beantwoorden.

2. Uit de hoogte doen

Té veel je best doen wordt vaak niet gewaardeerd tijdens een sollicitatiegesprek. Het is natuurlijk wel belangrijk dat jij je van je beste kant laat zien, maar overdrijf niet. Je zult namelijk de indruk wekken dat je arrogant bent.

3. Geen vragen stellen

Wanneer je aan het einde van je sollicitatiegesprek bent beland en je krijgt de vraag: heb jij nog vragen voor ons? Als je deze antwoordt met ‘nee’ en er helemaal niets uit jou komt, is dit een afknapper voor de persoon die jou interviewt. Het kan namelijk overkomen alsof jij niet geïnteresseerd bent in het bedrijf.

4. Geen klik met interviewer

Het is belangrijk dat de persoon die jou interviewt je mag. Doe daarvoor dus ook je best en vraag ook eens naar zijn of haar visie op het bedrijf.

5. Liegen over je skills en ervaringen

Je kunt tijdens je sollicitatiegesprek nog zo hard roepen dat je een pro bent in Photoshop, maar als blijkt dat je het helemaal niet onder de knie hebt, je keihard door de mand valt. Ook als je wel wordt aangenomen, komen ze er op een gegeven moment toch achter.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5edb2997f2009', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });