Voordat je het weet is het Kerstmis en komt de hele familie over de vloer om gezellig samen te eten. Maar wat gaan jullie eten? Om alvast wat inspiratie op te doen, deelt Happy in Shape in de weken voor kerst heerlijke recepten. Bon appetit!
Hartige muffins met kruiden en cranberry's
Deze hartige muffins zijn gevuld met heerlijke cranberry's en heerlijk voor bij het kerstontbijt. Naast cranberry's bevatten de muffins tijm, salie en rozemarijn. Enthousiast geworden over dit feestelijke recept, lees dan snel verder.
Ingrediënten
Voor 12 personen
250 gram (volkoren) speltmeel
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel baking soda
3/4 theelepel zout
1/2 theelepel versgemalen peper
1 teen verse knoflook, geperst
2 takjes verse tijm, de blaadjes
6 blaadjes verse salie, fijngesneden
2 takjes verse rozemarijn, gehakt
250 milliliter ongezoete sojamelk
2 theelepels appelazijn
80 milliliter Becel olie blend met olijfolie
100 gram plantaardige geraspte kaas
handje gedroogde cranberry’s, gehakt
Om te serveren
Becel pure om te smeren
zout (met mate) en versgemalen peper
How to prepare
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een muffinvorm met 12 vakjes in met olie of beleg met muffinvormpjes. 2. Meng in een kom het meel, bakpoeder, de baking soda, het zout en de versgemalen peper. 3. Meng in een andere kom de ongezoete sojamelk en de appelazijn. Voeg ook de olijfolie toe. 4. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en schep de verse kruiden, plantaardige geraspte kaas en gedroogde cranberry's erdoorheen. Roer niet te veel, zodat de muffins luchtig worden. 5. Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en bak deze ongeveer 35 minuten of tot een tandenstoker droog uit de muffins komt. 6. Serveer de hartige muffins met wat margarine en versgemalen zout en peper.
- Becel / Blue Band