To the rescue: zo geef je je huid wat extra liefde in het najaar

Nu de herfst in volle gang is, krijgt niet alleen je gezicht, maar ook de huid van je lichaam te maken met de effecten van kouder weer, droge lucht en wisselende temperaturen. De huid kan sneller uitdrogen en schraal aanvoelen, vooral op plaatsen zoals je benen, armen en ellebogen. Daarom is het belangrijk om in deze tijd van het jaar je huid wat extra liefde te geven. We vertellen je hoe je dit doet.

huid najaar

Investeer in een rijke bodylotion of olie

De droge herfstlucht kan je huid uitdrogen, wat kan leiden tot schilfering en jeuk. Een volle, voedende bodylotion of -olie kan hierbij helpen. Breng het direct na het douchen aan, wanneer je huid nog licht vochtig is. Dit helpt om vocht vast te houden en de huid gehydrateerd te houden. Zoek naar ingrediënten zoals sheaboter, kokosolie of jojoba-olie voor een intens voedend effect.

Exfolieer je lichaam wekelijks

Dode huidcellen kunnen zich ophopen en je huid dof laten aanvoelen. Door regelmatig te exfoliëren, bijvoorbeeld met een zachte scrub of een exfoliërende handschoen, stimuleer je de celvernieuwing en wordt je huid weer glad en stralend. Zorg er wel voor dat je niet te hard scrubt om irritatie te voorkomen, vooral als je huid gevoelig is door de kou.

Neem een lauwe in plaats van een hete douche

Hoewel een hete douche verleidelijk kan zijn wanneer het buiten koud is, kan het de natuurlijke oliën van je huid strippen, waardoor deze nog droger wordt. Kies daarom voor lauw water en houd de douchesessies kort. Sluit af met een voedende bodylotion om het vocht in je huid te behouden.

Bescherm je handen en voeten

Je handen en voeten krijgen vaak de volle laag in de koudere maanden. Bescherm je handen door een vochtinbrengende crème te gebruiken en draag handschoenen wanneer je naar buiten gaat. Voor je voeten kun je een dikke voetcrème of zelfs een olie aanbrengen voordat je naar bed gaat, en draag sokken om de hydratatie vast te houden. Dit helpt om droge, gebarsten hielen te voorkomen.

Let op je voeding en hydratatie

Wat je van binnen eet en drinkt, beïnvloedt ook de gezondheid van je huid. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt om uitdroging te voorkomen, zelfs in de herfst. Voeg daarnaast gezonde vetten toe aan je dieet, zoals avocado’s, noten en vis, die omega-3-vetzuren bevatten en helpen om je huid van binnenuit te voeden.