Miljuschka valt maar liefst 13 kilo af: 'Mijn liefde voor eten mag nooit op het spel worden gezet'

We kennen haar als de ultieme levensgenieter met een grote passie voor eten, en als boegbeeld voor body positivity. Toch viel de televisiekok maar liefst 13 kilo af omwille van haar gezondheid – en dat kunnen we alleen maar toejuichen!

Miljuschka

Body positivity

Miljuschka heeft altijd al bekend gestaan om haar strijd voor body positivity en maakte zelfs een docuserie over het onderwerp, genaamd #Eerlijkefoto. Hoewel ze nog steeds achter dit ideaal staat, maakte ze vandaag via Instagram bekend dat ze de afgelopen maanden 13 kilo is afgevallen. "Het liefhebben van mijn lijf en daarbij behorende rollen en putten, heb ik altijd gedaan. Want geluk en zelfvertrouwen zit m NIET in gewicht, kledingmaat en een strakke huid. Ik vond mezelf heerlijk. Dus om die reden wilde ik niet afvallen", schrijft zij bij het bericht op Instagram.

Afgevallen

Ze deelt drie prachtige foto's in lingerie, waarbij ze een groot hart in haar handen houdt. In deze post onthult ze niet alleen haar gewicht, maar ook de reden achter haar gewichtsverlies. Haar gezondheid blijkt de belangrijkste motivatie te zijn geweest, een onderwerp waar ze begin dit jaar al meer over deelde met haar volgers. "Zoals jullie misschien weten ben ik begin dit jaar begonnen met mijn gezondheid lief te hebben. Want mijn cholesterol ging door het dak heen. Daarnaast merkte ik steeds vaker dat het zwaarder was om mijn eigen lichaam te dragen. Ik woog op dat moment 99kg."

Prestatie

Hoewel haar volgers haar toejuichen in de comments onder de post, zijn ze vooral nieuwsgierig naar hoe ze dit heeft bereikt. Als liefhebber van lekker eten zijn strenge diëten, waarbij je je grote passie moet opgeven, natuurlijk geen optie. "Hoe ik afval is de andere grote vraag. En dat antwoord is heel simpel; langzaam en continu. Geen gecrash. Iedere dag nog een toetje. Sporten maar niet kapot gaan. Het is geen wedstrijd met mezelf. En mijn liefde voor eten mag nooit op het spel worden gezet. Dus daarin zoek ik mijn balans en route," schrijft Miljuschka. Als dat niet het bewijs is dat afvallen én genieten samengaan, weten wij het ook niet meer!

Celebrities
  • Instagram @miljuschka
  • NL Beeld