Passieproject
Tijdens de coronatijd besloot Pien om de recepten van haar heerlijke creaties, die ze normaal gesproken voor haar vrienden kookte, te delen op Instagram. Dit bleek een enorm succes! In no time groeide @pienlaathaaretenzien uit tot een populair fenomeen, en dat is begrijpelijk. De gerechten zijn om je vingers bij af te likken, en tegelijkertijd zo eenvoudig mogelijk gehouden. Niet lang daarna werd Pien benaderd om een kookboek uit te brengen – een droom die inmiddels ook bij haar was gaan groeien door het snelgroeiende succes van haar Instagramaccount.
Wat haar recepten zo uniek maakt, is de combinatie van eenvoud en fantastische smaak. Bovendien besteedt Pien veel aandacht aan het stylen van haar gerechten, waardoor ze er geweldig uitzien en perfect zijn als je indruk wilt maken op je gasten.
Kookboeken
Inmiddels zijn we een paar jaar verder, en heeft Pien twee kookboeken uitgebracht: Pien Laat Haar Eten Zien en het gelijknamige Volume 2. Beide boeken zijn een feest om naar te kijken dankzij de prachtige vormgeving, sfeervolle foto’s en natuurlijk duidelijke en toegankelijke recepten die van begin tot eind stap voor stap worden uitgelegd, en handige tips om keer op keer smakelijke gerechten op tafel te zetten. De uitspraak 'zullen we vanavond Pienen?' is inmiddels een bekende uitdrukking in veel huishoudens.
De kookboeken van Pien bevatten een brede variatie aan gerechten, van ontbijt- en lunchideeën tot hoofdgerechten, snacks, en zelfs desserts. Ook op Instagram deelt Pien veel tips en tricks, inclusief zelfs gratis recepten. Daarnaast reist ze graag naar unieke eetlocaties, waarvan ze haar volgers voorziet van de beste traveltips en lekkerste eettentjes.
Onze favorieten
Onze persoonlijke favorieten? Met stip op nummer één staat de harissa-aubergine met een romig feta-yoghurtmengsel. De heerlijk rokerige en licht pittige smaak van de harissa gaat geweldig samen met de frisse, zoute toets van de feta-yoghurt, waardoor de smaken perfect in balans komen.
Ook niet te missen in dit rijtje is de pasta met geroosterde cherrytomatensaus en mascarpone. De saus is vol en rijk van smaak door het roosteren van de tomaten, terwijl de mascarpone een zijdezachte, romige laag toevoegt die het gerecht helemaal afmaakt.
Tot slot – hoewel kiezen eigenlijk onmogelijk was – de feestelijke trifle met frambozen, passievruchtencurd en minimeringues: een frisse smaakexplosie dankzij de frambozen en romige passievruchtencurd. De luchtige minimeringues zorgen voor een heerlijk knapperig contrast, waardoor elke hap een feestje is. Zeker een aanrader voor de feestdagen!
We zijn helemaal weg van de heerlijke recepten uit Piens kookboeken en hopen van harte dat er snel een derde boek komt. Wij zitten alvast klaar voor nieuwe, smakelijke avonturen in de keuken!
- Instagram @pienlaathaaretenzien
- Privébeeld Pien, Instagram @pienlaathaaretenzien