Opgelet: dit moet je nooit tegen Siri zeggen

Don't try this at home!

Iedereen met een iPhone heeft Siri vast weleens vragen gesteld, om te kijken wat voor hilarische antwoorden er zouden worden gegeven. Ook het internet staat vol met dergelijke filmpjes, die humoristisch en onschuldig zijn bedoeld. Toch wordt er nu gewaarschuwd dat je niet zomaar alles aan Siri kunt vragen… 

Aangespoord

Hoewel de meeste uitspraken (of vragen) geen kwaad kunnen, is er één die je absoluut niet voor de grap aan Siri moet stellen. Welke uitspraak dat is? ‘108’!

Alarmnummer

Je zult vast denken: wat kunnen die drie cijfertjes nou kwaad? Meer dan je denkt! 108 is namelijk het alarmnummer voor de politie en ambulances in India. Wanneer je dit nummer in een ander land belt, word je automatisch doorverbonden met het alarmnummer van het land waar jij je op dat moment bevindt. Voor niets of voor de grap naar 112 bellen, is niet alleen strafbaar, maar kan ervoor zorgen dat er onnodig slachtoffers vallen. Zo kan het gebeuren dat iemand met een echte noodmelding geen verbinding krijgt met de alarmcentrale. Don’t try this at home, dus! 

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws