Recept: Indiase gele curry met zoete aardappel

Het einde van de zomer komt in zicht. Maar omdat we daar natuurlijk niets van willen weten, halen we verre landen gewoon naar onze Nederlandse keuken. Vandaag op het menu: Indiase curry. Aan tafel!

Curry

Curry

Curry is een perfect gerecht als je vegetarisch wilt koken. Want die dacht dat er kip in moest heeft het mis: je kan allerlei soorten groenten en knolsoorten in je pan doen om de curry erg voedzaam te maken. In dit geval gebruiken we zoete aardappel; dat zit vol met antioxidanten in vergelijking met normale aardappels.

Ingrediënten

Voor 2 personen
1 verpakking CelaVita Zoete aardappel ovenschotel ras el hanout
1 el gele currypasta
1 el olie
100 gram rijst
1 teen knoflook, geperst
1 ui gesnipperd
100 ml groentebouillon
100 ml kokosmelk
2 hardgekookte eieren
7 gram verse koriander
1/2 limoen
1 tl sesamzaad

How to prepare

1. Bereid de zoete aardappel ovenschotels volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 3. Wok de currypasta en een eetlepel olie op hoog vuur. Voeg de knoflook en de uien toe en wok nog 2 minuten. 4. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe. Laat 5 minuten sudderen. Voeg de zoete aardappel toe en laat nog 5 minuten mee sudderen. 5. Serveer de curry met rijst, ei, verse koriander, limoensap en eventueel wat sesamzaad.

Food
  • CelaVita