doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Kijktip: film onder regie van Sanne Vogel om plantaardig eten te stimuleren

De korte film portretteert zes Nederlanders met een eigen wijze van plantaardig eten.
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
#zokanhetook

Première-nieuws: vandaag komt #zokanhetook, een korte film onder regie van actrice en schrijfster Sanne Vogel, uit. De film portretteert zes Nederlanders met een eigen wijze van plantaardig eten om zo te laten zien dat plantaardig(er) eten en drinken helemaal niet ingewikkeld is én haalbaar is voor iedereen.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

Plantaardig

Plantaardige melk in plaats van zuivel, appelmoes in plaats van ei en 'kaas' op basis van cashewnoten in plaats van Parmezaanse kaas: tegenwoordig kunnen vrijwel alle dierlijke producten vervangen worden door een plantaardige variant, maar welke van die keuzes past bij jou? Door zes verschillende portretten te presenteren, zal je na het kijken van #zokanhetook ongetwijfeld het antwoord weten, want grote kans dat je je met één of meerdere kan identificeren.

Inspiratie

De korte film wil een plantaardig dieet niet opleggen, maar een inspiratie zijn voor iedereen die vaker plantaardige keuzes wil maken en laten zien dat die keuzes helemaal niet moeilijk hoeven te zijn.

Regisseur Sanne Vogel: ‘Ook al is het mijn ideale wereld, ik denk niet dat het realistisch is dat iedereen 100% plantaardig gaat eten. Daarom wil ik mensen inspireren om de eerste stappen te zetten naar een plantaardiger dieet, waar #zokanhetook je bij kan helpen door herkenbare personages te laten zien waar eenieder zich mee kan identificeren. Een eerste stap zetten en een eigen bijdrage leveren is al zo goed! Er was heel lang een soort tendens van ‘wat zielig dat jij geen vlees mag’ en ‘ik zou dat nooit kunnen’. Maar het is puur een kwestie van plantaardig eten leren ontdekken. Deze film laat op een luchtige manier zien hoe anderen dit al doen, en helpt je daarbij!’

Klik hier om de film te bekijken via YouTube en hier op het platform.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');