Adidas viert vijftigste verjaardag Superstar

Gefeliciteerd!

Wordt ons gevraagd vijf iconische schoenen op te noemen, dan staat de Adidas Superstar zeker is dat rijtje. Niet gek, want de schoen is al vijftig jaar lang een gymp die overal ter wereld gedragen wordt. En dat mag gevierd worden!

Gympen

Wij lopen het liefst elke dag op sneakers. Onder die spijkerbroek, maar ook onder een jurkje of lange rok. Het loopt lekker, staat sportief en ja, waarom zou je ze niet dragen? Het resultaat van deze liefde voor gympen is de hoeveelheid schoenen waarin de Adidas Superstar niet ontbreekt. Die schoen is iconisch, supermakkelijk te combineren en nu dus jarig.

Verjaardag

Bij de verjaardag hoort een terugblik op de levensloop van de schoen. De gymp begon in de jaren ’70 als basketbalschoen. Dat is terug te zien aan de rubberen ‘dop’ die oorspronkelijk bedoeld als bescherming voor de spelers. Nog een leuk feitje: terwijl wij zo van sneakers houden, werd de schoen vroeger gehaat. Als reactie op de sneakerhaat bracht Run DMC in 1986 een nummer uit genaamd dat ‘MY ADIDAS’.

Ter gelegenheid van het feit dat de schoen nu een halve eeuw bestaat, krijgt ‘ie een kleine update: als basketbalschoen had de sneaker een brede pasvorm en grote neus. Voor dit jaar wordt de Superstar iets smaller shell toe iets platter. Ten slotte worden de gaatjes naast de strepen ook iets kleiner. Met die facelift blijft de schoen in het huidige modebeeld passen. Wij zijn benieuwd!

Laatste nieuws

burn-out

Je kunt een burn-out hebben zonder het te weten: dít zijn de symptomen

Veel mensen herkennen een burn-out niet en lopen er lang mee door.
Fajah Lourens

3 Tips van Fajah Lourens zodat jij die healthy lifestyle wél volhoudt

Ze zit lekkerder in haar vel dan ooit. In de nieuwe Happy in Shape vertelt Fajah Lourens alles over haar happy & healthy lifestyle. 3 tips van de kill
keelpijn

Keelpijn? Dit is beter voor je keel dan citroen en honing

Grote kans dat jij dit in je keukenkastje hebt staan.