doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Deze yogaposes helpen bij een kater

Wie ligt er nog in bed met een kater?
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
kater

Heb je gisteravond net iets te veel gedronken, lig je nu nog versuft in bed en krijg jij je ogen amper open? Yoga kan helpen bij het verminderen van je kater, volgens de Australische yoga-instructrice Vicky Ardunel. Bekijk hier in welke zeven posities jij moet aannemen wanneer jij je bed bent uitgerold. 

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

1. Lijkhouding

Deze houding zou ultiem relaxed werken en geeft je lichaam en zenuwstelsel de kans om te herstellen. Vooral fijn: voor deze pose hoef je, behalve op je rug liggen, ongelofelijk weinig te doen. Als je de positie combineert met een buikademhaling en gesloten ogen, zou het ook nog kunnen helpen tegen vermoeidheid en hoofdpijn. Een aantal glazen water drinken is ook belangrijk.

2. Gedraaide buikhouding

Het draaien van de wervelkolom helpt om je tussenwervelschijven te voeden en zorgt ervoor dat de alcohol uit je lever, nieren, milt en maag-darmkanaal verdwijnt. 

3. Kind houding

Deze bekende yogapose stimuleert je buikorganen en lymfe. Die spelen een belangrijke rol in het verwijderen van de afvalstoffen uit je lichaam. Als je zachtjes druk geeft op de huid tussen je wenkbrauwen zou je hiermee ook hoofdpijn kunnen verminderen.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_middle_article');

4. Diepe ademhalingsoefeningen

Diep ademhalen vanuit je middenrif helpt om een kater te verminderen, zegt de yoga-instructrice. Dat zorgt er namelijk voor dat je meer zuurstof in je lichaam krijgt, waardoor er een betere bloedcirculatie ontstaat. Hoe het werkt: ga op je rug liggen met je knieën gebogen. Leg je handen op je buik, adem in en voel je buik een beetje omhoogkomen. 

5. Gebroken kaars

Bij deze yogaoefening lig je met je rug op de grond, terwijl je benen omhoog tegen een muur leunen. De pose bevordert de lymfedrainage in de benen, de sleutel tot het verwijderen van giftige stoffen uit het lichaam. Ook zou deze pose helpen tegen hoofdpijn. 

6. Hurkhouding

Deze houding kan een gezonde stoelgang stimuleren, ook erg fijn om alle afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. 

7. Kat/koe-post

Door op je handen-en-knieën te gaan zitten en je rug steeds te veranderen van hol naar bol (en andersom) help jij je metabolisme en bloedstroom, waardoor de alcohol sneller uit je lichaam wordt verwijderd, zegt Ardunel. Diep ademhalen zou deze oefening versterken. 

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');