doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Recept: gevulde spinaziepannenkoeken

Eetsmakelijk!
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
Spinaziepannenkoeken

Over twee weken gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start. Spannend? Wat ons betreft niet, want geen of minder vlees eten is echt een makkie en dat bewijzen de gerechten die we komende tijd op de site delen. Vandaag: gevulde spinaziepannenkoeken.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

Spinaziepannenkoeken

Spinazie en pannenkoeken, dat moet een gerecht voor het diner zijn, zul je denken. Wrong! Deze pannenkoekjes zijn goddelijk als ontbijt. Maar heb je 's ochtends vroeg liever je vertrouwde ontbijtje dat bestaat uit (plantaardige) yoghurt en cruesli, dan mag je het gerecht ook 's avonds proberen. Vertellen we heus niet door.

Ingrediënten

Het leuke aan dit recept is het feit dat je de pannenkoekjes ook heel makkelijk vegan kan maken. Voor de plantaardige variant vervang je de eieren door chiazaad en vul je de pannenkoekjes met een ander mengsel.

Beslag

2 eieren (of 2 el chiazaad + 6 el water)

350 ml melk

2 dl bloem (tarwe of spelt)

150 gram babyspinazie

1 el olie

1/2 tl zout

boter of olie om in te bakken

Vulling

1 pak Pulled Oats Naturel

150 gram volle yoghurt

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_middle_article');

40 gram feta

1 kleine paprika

lente-uitjes

verse basilicum of andere kruiden

een snufje suiker

een snufje chili

zwarte peper

How to prepare

1. Meng alle ingredi├źnten voor het beslag in een blender of keukenmachine tot een glad mengsel. Laat het beslag 15-30 minuten rijzen. 2. Vervang voor een veganistische variant het ei door chiazaad. Meng het chiazaad met water en laat 5 minuten staan om steviger te worden. 3. Meng de yoghurt, gesneden lente-uitjes en kruiden. Voeg er voorzichtig de gesneden paprika, verbrokkelde feta en gesneden Pulled Oats aan toe. Zet de vulling in de koelkast terwijl je de pannenkoeken bakt. 4. Doe wat boter of olie in een pan. Zet de pan op middelhoog vuur. Bak de pannenkoeken 1-2 minuten aan elke kant, of totdat jij denkt dat ze goed zijn. Met het beslag kun je zes grote pannenkoeken bakken. Serveer de pannenkoeken met de vulling.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');