Door dit te doen, zorg je er wel voor dat je deodorant 24 uur werkt

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten deodorants op de markt, dat het vaak moeilijk kiezen is als je voor het schap staat. Want: welke ruiken niet alleen lekker, maar werken ook écht? Van rollers tot aan sprays, en van een 24-uurs werking tot aan een 48-uurs.

Meer ingrediënten

BBC Science Focus legt uit dat deodorants die een langere werking garanderen, meer ingrediënten toevoegen aan het product. Deze bepaalde ingrediënten zorgen ervoor dat het product langer zijn werk doet om het zweet tegen te gaan en de geur te verminderen. 

Werking

Maar op de vraag of het écht werkt, daar zijn de meningen over verdeeld. De jury is er in ieder geval nog niet over uit of de formules die beweren dat ze 24 of 48 uur lang hun werk doen, dat ook daadwerkelijk doen. Maar wist je dat er een hele handige hack is zodat je deodorant wél langer werkt?

Truc

Breng het product 's nachts aan, in plaats van 's morgens. Waarom? Als je in de ochtend deo aanbrengt, dan zijn je zweetklieren super actief. Hierdoor zijn ze minder goed instaat om de anti-transpirant te absorberen. En dit zorgt ervoor dat de formule van je deodorant minder lang zijn werk doet. Dit geldt overigens alleen voor deodorants die anti-transpiratie middelen bevatten.

En wist je dat in de avond je lichaamstemperatuur daalt? Hierdoor zweten we over het algemeen minder snel dan overdag, waardoor je zweetklieren langer de tijd hebben om de anti-transpirant goed op te nemen. Het proberen waard, toch?

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws