Recept: frisse, knapperige Thaise salade

Gaat die reis naar het Verre Oosten waar je zo naar uitkeek deze zomer niet door? Dan zul je je op een andere manier in die buitenlandse sferen moeten wanen. Hoe je dat bijvoorbeeld doet? Door zelf Aziatische gerechten op tafel te toveren. Uiteraard helpt Happy in Shape, door de lekkerste recepten te delen, daar een handje bij.

Salade

We love Asian food. Zeker in de zomer als je verlangen naar fris, licht en ziltig. Dit recept voor een frisse, knapperige Thaise salade past precies in dat straatje en staat na een kwartiertje kokkerellen op tafel. Aan de slag!

Ingrediënten

1 pak Pulled Oats® Naturel
1 kleine komkommer
1 kleine paprika
½ wortel
2 selderijstengels
2 lente-uitjes
200 g cherrytomaten
Basmatirijst

Dressing
100 ml sojasaus
100 ml koolzaadolie
100 ml sinaasappelsap
Limoensap en -rasp
Chilivlokken

Topping

Geroosterde sesamzaadjes
Pinda’s of cashewnoten

How to prepare

1. Snijd de komkommer, paprika, wortel, selderij en lente-ui in dunne repen. Snijd de cherrytomaten in vier partjes. 2. Meng alle ingrediënten voor de dressing en pas het naar eigen smaak aan. Schenk de dressing over de salade en hussel door elkaar. Zet in de koelkast en laat de smaken intrekken voor je het serveert. 3. Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking. Bak de Pulled Oats in olie en voeg toe aan de salade. Serveer de salade met basmatirijst en garneer met sesamzaadjes en noten.

Beeld: Gold&Green

Laatste nieuws