Recept: plantaardige champignon Pilav

Een typische herfstdag sluiten we het liefste af met een gezond en warm feestmaal. Dit plantaardige recept past helemaal in dat straatje thuis. Door de vele specerijen heeft het een verassende smaak en door het gebruik van Basmati rijst én paddenstoelen krijgt het geheel een bijzondere twist.

Champignons

Dat deze schimmel enorm veelzijdig, gezond en erg lekker is is natuurlijk al lang bekend. Het is zowel heerlijk door een pasta, op een pizza en dus ook in combinatie met rijst. Wist je trouwens dat je rimpels voorkomt als je regelmatig champignons eet? Bon Appetit!

Ingrediënten

Voor 4 personen
250 g Tilda Pure Basmati rijst
6 el plantaardige olie
6 groene kardemompeulen
2 kaneelstokjes
10 kruidnagels
2 laurierblaadjes
1 ui, in dunne plakjes
125 g witte champignons, in plakjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
½ tl zout
500 ml water
een snufje saffraan
2-3 el amandelschaafsel

How to prepare

1. Was de rijst in koud water totdat het water helder is. Zet vervolgens de rijst even apart zodat het goed kan uitlekken. 2. Verwarm de helft van de olie in een grote pan en voeg de kardemompeulen, de kaneelstokjes en de laurierblaadjes toe: roer dit gedurende 1 minuut. Voeg de helft van de gesneden ui toe en bak die ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de champignons toe en de knoflook en bak dit nog 10 minuten mee. 3. Voeg de rijst en het zout toe en roer dit tot de rijst goed is bedekt met olie. Voeg het water toe en breng aan de kook. 4. Na 4-5 minuten zal veel water zijn verdampt. Roer de saffraan door het mengsel en doe de deksel op de pan. Zet het vuur zo laag mogelijk. Laat dit nog 12-15 minuten staan (of totdat de rijst zacht is). 5. Ondertussen verhit je de resterende olie in een pan en bak je de gesneden ui tot deze goudbruin is. Haal de ui uit de pan en dep dit droog met een stukje keukenpapier. 6. Verspreid de gebakken ui over de Pilav en top de Pilav af met het amandelschaafsel.

Beeld: Tilda

Laatste nieuws