doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

World Vegan Day vieren? In deze steden ben je aan het juiste adres

Vandaag is het World Vegan Day en dagen wij jou uit om een dagje (of langer!) plantaardig te eten. Of dat moeilijk is? Nee, er zijn steeds meer plantaardige varianten op je favo voedsel en ook steeds meer steden barsten van de tentjes waar je een vegan-friendly maaltijd kunt scoren. Benieuwd waar je aan het beste adres bent?
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
Vegan

Vegan-friendly steden

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

1 november is World Vegan Day en staat dus onder andere in het teken van plantaardig eten. Vroeger betekende dat misschien dat je voor je gevoel alleen een saai bord sla kon eten, maar tegenwoordig is, vooral in steden, de keuze reuze.

Maar in welke steden ben je nu aan het juiste adres? Holidu, dé zoekmachine voor vakantiehuizen, wilde dat eens uitpluizen en heeft aan de hand van gegevens van Happy Cow onderzocht welke steden in Nederland het meest vegan-friendly zijn in verhouding tot het aantal inwoners per de stad.

Wij zetten de bevindingen op een rij:

Top vijf meest vegan-friendly steden

1. Amsterdam
Niet geheel verrassend, maar onze hoofdstad staat met zes restaurants per 15.000 inwoners op nummer één. Gelukkig kun je ondanks corona nog steeds van de hippe tentjes in die stad genieten, want de vrolijke maaltijden van Rainbowls haal je bijvoorbeeld gewoon in huis. Bij Oliver Green kun je een bestelling ook zeker wagen. Meer trek in een vegetarische gyros? Dan moet je echt even langs Vleesch noch Visch gaan. Enne, iets te vieren? Haal je vegan-taart bij Willem-pie bakery: een adres waar wij altijd staan te watertanden.

2. Maastricht
De Limburgse hoofdstad scoort met 5.5 restaurants per 15.000 inwoners ook hoog. Al is er een kleine kanttrekening: er zijn weinig restaurants die puur vegan zijn, maar wel enorm veel restaurants die vegan-opties aanbieden. Opzich wel handig, want als je met gezelschap bent dat graag vlees eet, is er in ieder geval voor ieder wat wils. Waar je moet zijn? Pluk Cats & Coffee is bezig met thuisbezorgopties en hun heerlijke vegan taarten kan je ook bestellen. Ook Livin Room heeft vegan opties die ze thuisbezorgen of die je zelf afhaalt.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_middle_article');

3. Leiden
Leiden is met 5.1 restaurants per 15.000 inwoners vlak onder Maastricht geëindigd, dus deze stad verdient brons. Anders dan de naam doet vermoeden staat het Slachthuis voor je klaar om met hun takeaway service heerlijke vegan gerechten bij je te bezorgen. Misschien nog leuker: vegan opties zoals de paddenstoelenburger met vegan kaas en pompoenchutney bestel je bij Catootje aan de markt. Mmm...

4. Utrecht
4.4 restaurants per 15.000 inwoners vind je in Utrecht. Ben je ook zo'n fan van roti? Dit gerecht met vegan vulling scoor je bij Roti Shop de dom. Daarnaast kun je de gezellige vibes van WAKU WAKU in huis halen en is Loaf de bakker als je zin hebt in heerlijk zuurdesembrood.

5. Alkmaar
Net onder Utrecht eindigt Alkmaar met 4.3 restaurants per 15.000 inwoners. Hoewel die stad bekend is door de kaasmarkt, is Alkmaar nu ook berucht als een vegan-friendly stad met maar liefst 27 vegan-vriendelijke restaurants en cafés. Comics, gitaren en skateboards is niet alles wat je bij Trooper tegenkomt, want ook als je zin hebt in vegan junkfood, ben je hier aan het juiste adres. Enne goed nieuws: voor macarons hoef je niet naar Frankrijk af te reizen, in Alkmaar vind je bij A.C. de Boer de vegan versie. Smullen!

En verder?

De lijst van Holidu is nog veel uitgebreider: klik hier om de volledige top 30 te bekijken.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');