Video: 4 simpele sportoefeningen waarna je meteen resultaat ziet

Laat die spieren maar branden!

Video: 4 simpele sportoefeningen waarna je meteen resultaat ziet

Spieren bouwen zich natuurlijk niet op in één dag en na één workout, maar je kunt de natuur wel een handje helpen. Er zijn namelijk een aantal sportoefeningen die je kunt doen, waarbij je flink wat spieren aanspant. Door de oefeningen snel achter elkaar uit te voeren, pomp je meer bloed in je spieren en zullen ze gelijk wat voller voelen. Je hebt dan dus gelijk resultaat na je workout! 

Aan de slag dus. Doe de oefeningen allemaal 12 keer achter elkaar en herhaal dit 2 tot 5 keer. 

- Kettlebell swings 

Dit is een oefening met een hoge intensiteit waarbij je verschillende spiergroepen aanspant in de rug, je billen en hamstrings. Je spieren aan de achterkant zullen er steviger uitzien na deze oefening, maar ook gaat deze oefening een opgeblazen gevoel tegen vanwege de verbeterde vochtregulatie in het lichaam door het zweten. 

- Deadlifts 

Deze is goed voor de billen. Na deze oefening zullen je bilspieren gelijk steviger voelen en groter lijken. Hieronder zie je hoe je de perfecte deadlift kunt doen.

- Sumo Squats

De sumo-variant van de squats laat weer andere spieren werken dan de gewone squats. Bij deze variant ligt de focus aan de binnenkant van de benen. Je zult de spieren echt voelen branden, waarna de strakker en sterker voelen. 

- Man-makers

Vergeet de burpees, want deze oefening is nóg heftiger. Je traint er je armen, benen, schouders en buik mee. Net als met de kettlebells ga je goed zweten, wat weer goed is voor de vochtregulering in je lichaam en je dus minder kans hebt op een opgeblazen gevoel. 

Lees ook: 5 lekkere bedtijd-snacks om af te vallen 

Bron: Women's Health UK, Beeld: iStock