5x 'gezonde' producten die eigenlijk helemaal niet gezond zijn

Vooral nummer 3 zag je niet aankomen

5x 'gezonde' producten die eigenlijk helemaal niet gezond zijn

Doe jij ook veel moeite om een zo gezond mogelijk leven de leiden? Dan moet je dit even goed lezen, want er kunnen nogal wat addertjes onder het gras zitten. Er zijn namelijk een aantal 'gezonde' producten, die eigenlijk helemaal niet gezond zijn. Hier komen ze: 

1. De douche puff 

We houden allemaal van een glad, schoon huidje. Geef ons een product tegen dode huidcellen en we omarmen het met alle liefde tijdens onze dagelijkse douche-sessie. Met de douche puffs moet je echter wel oppassen. Alles daarover lees je hier

2. Wattenstaafjes 

Het liefst maak je je oren schoon met een wattenstaafje, maar dit is anno 2017 echt taboe. In veel gevallen maakt het de oren van binnen kapot met kans op blijvende schade. Maar wat moet je dan wel doen? Alles daarover lees je hier

3. De blender

Maak jij na elke smoothie de blender grondig schoon? Let dan extra goed op het rubberen randje dat de messen op zijn plek houdt. Hier kom je niet goed bij en is daarom een broedplaats voor bacteriën. 

4. Nagelknippertjes 

Gebruik je een hoesje waar je al je nagelproducten, zoals vijlen en schaartjes, in bewaart? Met alle huidschilfers die er op de hulpstukken blijft zitten is dit een bron van bacteriën. Was daarom altijd de nagelknippers af met water en zeep voor je het terugstopt. 

5. Knuffels en kussens 

Heb je kinderen met knuffels of heb je kussentjes op de bank liggen? Was deze dan regelmatig. Ze trekken namelijk veel bacteriën, stof en huisstofmijt aan. Dit is niet goed voor de gezondheid en daarom moet je ze vaak genoeg reinigen. 

Lees ook: Vet eten dat je juist zou moeten eten 

Bron: Health, Beeld: iStock