Vet eten dat je juist zou moeten eten

Daar kan geen light-product aan tippen

Vet eten dat je juist zou moeten eten

Vet wordt vaak in een negatief daglicht gezet omdat het veel calorieën bevat en dik maakt. Er zijn echter ook goede en gezonde vetten die je nodig hebt bij een gezonde levensstijl. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan gezonde vetten zijn goed voor het hart en helpen je om vitaminen op te nemen uit voedsel. Hieronder zie je de 7 vette voedingsmiddelen die absoluut niet in jouw dieet zouden mogen ontbreken: 

1. Avocado's 

Gelukkig zijn avocado's vandaag de dag razend populair. Avocado helpt het lichaam om vitaminen uit andere voeding op te nemen. 

2. Vis 

(Vette) vis bevat veel omega-3 vetzuren die essentieel zijn voor de het goed functioneren van de hersenen. 

3. Olijfolie

Hartvriendelijke olijfolie kan helpen om een ontstekingen in het lichaam tegen te gaan. 

4. Noten 

In noten zitten veel verschillende soorten goede vetten. Een handje noten per dag kan het risico op diabetes, hart- en vaatziektes en beroertes verminderen. 

5. Kokos-olie

Kokos-olie kun je bijna overal voor gebruiken; van het bakken van eten tot het reinigen van je gezicht. Daarnaast geeft het een boost aan de HDL-cholesterol. Dit is een "goede" kant van cholesterol. HDL is een van de lipoproteïnen die vettransport mogelijk maken in de waterige omgeving van de bloedsomloop. 

6. Donkere chocolade 

Flavonolen in de cacao houden de bloeddruk laag en vormen daarnaast een belangrijk wapen in de strijd tegen allerlei ziektes, zoals kanker, infecties, zenuw- en hersenaantasting, botontkalking - tot overgewicht en suikerziekte.

7. Zaden 

Plantaardige zaden zitten vol met proteïnen, vezels, vitaminen en mineralen. 

Lees ook: Koffie werkt helemaal niet tegen een ochtendhumeur 

Bron: Health, Beeld: iStock