Dit drankje helpt je snel afvallen zonder moeite

Waarschijnlijk heb jij het gewoon in je keukenkastje staan!

Dit drankje helpt je snel afvallen zonder moeite

Appelazijn is de nieuwe superfood van het moment. Het zou verschillende voordelen hebben: van het helpen bij diabetes type 2 tot het bleken van je tanden. Uit recent Japans onderzoek is gebleken dat dit natuurlijke goedje óók helpt bij gewichtsverlies. 

Zuurtje

Volgens professor Carol Johnston van de School of Nutrition and Health Promotion aan de Arizona State University is het waar dat appelazijn helpt bij gewichtsverlies, maar zou de impact wel subtiel zijn. Een Japans onderzoek uit 2009 bewijst echter dat dit zeker mogelijk is. Uit het onderzoek kwam dat het slikken van twee theelepels appelazijn per dag bij de maaltijd ervoor kan zorgen dat je in 12 weken twee kilo extra af kan vallen. 

Twijfels

Johnston heeft hier enige twijfel bij, omdat het onderzoek is gedaan bij dieren en dus niet bij de mens. Bij de dieren bleek dat de appelazijn zorgde voor veranderingen in de spijsvertering, waardoor de vetverbranding werd versneld. "Er is inderdaad bewijs dat het zuur in de appelazijn helpt bij de vetverbranding. Het had alleen beter geweest voor het bewijs als het bij mensen was getest. Wat ook zou kunnen is dat het zuur ervoor zorgt dat mensen hun eetlust verliezen omdat ze misselijk worden van de azijn." 

Het kan in ieder geval geen kwaad om appelazijn toe te voegen aan je dieet. Het is bijvoorbeeld ook lekker als dressing over de salade, in plaats van gewone azijn. 

Lees ook: 5 slimme manieren om sneller af te vallen 

Bron: Health, Beeld: iStock