Skip jij vaak je ontbijt? Dan ben jij waarschijnlijk veel gezonder bezig dan je dacht

Heb jij in de ochtend geen honger? Dat is er voor jou goed nieuws!

Skip jij vaak je ontbijt? Dan ben jij waarschijnlijk veel gezonder bezig dan je dacht

Wetenschapper en professor Terence Kealey heeft in zijn nieuwe boek Breakfast is a dangerous meal niet veel goeds over voor het ontbijt. Volgens hem is het ontbijt helemaal niet de belangrijkste maaltijd van de dag, en doet het meer slecht dan goed. Maar hoe zit dat eigenlijk?

Onderzoek

Kealey begon zijn onderzoek toen er bij hem Diabetes type 2 werd geconstateerd. Hij kreeg een apparaatje mee om zijn bloedsuiker op te meten en kreeg het advies om drie maaltijden per dag te eten. Vooral het ontbijt mocht hij niet overslaan. Na een bakje volkorenpap zonder suiker in de ochtend kwam hij erachter dat zijn bloedsuiker erg hoog was. Hij ging op onderzoek uit en kwam erachter dat zijn suiker alleen zo hoog was als hij had ontbeten en niet als hij het ontbijt had overgeslagen. 

Gevaarlijk 

Hij deed dit onderzoek ook bij een aantal andere diabetespatienten. Hij ontdekte dat zij, als ze ontbeten, een gevaarlijk hoog bloedsuikergehalte hadden. Als ze alleen lunch en diner aten, was het bloedsuiker gewoon normaal. Ook is er uit zijn onderzoek gekomen dat als je ontbijt, je de rest van de dag vaker een hongergevoel hebt dan wanneer je niet ontbijt. 

Dus, skip jij vaak je ontbijt? Dan ben je volgens Kealey goed bezig! Bekijk het hele artikel hier

Lees ook: 10 manieren om fit te blijven met een druk leven 

Bron: Marie Claire, Beeld: iStock