Zo verbrand je, naar verluidt, 1000 calorieën in één uur

YES! Die summer body zit er toch nog in!

Zo verbrand je, naar verluidt, 1000 calorieën in één uur

Een killer body waar je u tegen zegt, dat willen we allemaal wel. Met déze tip verbrand je naar verluidt tot wel 1000 calorieën in slechts één uur, schrijft Bustle. We like!

Alles, alles, alles

De nieuwe rage rondom gewichtsverlies is HIIT, oftewel High-Intensity Interval Training. Het is een vorm van training waarbij je wisselt tussen momenten waarbij je all in gaat en momenten waarin je het wat rustiger aan doet. De momenten dat je alles geeft, geef je daardoor ook écht álles álles álles en dat betekent: meer calorieën verbranden.

Uit onderzoek is gebleken dat deze manier van trainen meer effect heeft dan een uur lang op 'normaal' niveau sporten. Daarnaast blijf je ook na het trainen meer verbranden.

How to

De beste drie sporten om te gebruiken voor een HIIT oefening zijn fietsen, roeien en rennen. Nu is het niet zo voor de hand liggend om iedere ochtend een stukje te roeien, maar even op je fiets stappen en je sportschoenen aantrekken is natuurlijk wel zo gepiept. 

De momenten dat je tot het uiterste gaat begin je met zo'n 30 seconden. Maar probeer ze daarna steeds op te bouwen naarmate je sterker wordt en een betere conditie ontwikkelt. 

In het begin kun je bijvoorbeeld 1:2 hanteren, wat inhoudt dat je na 30 seconden all in, 60 seconden je rust neemt. Gaat alles hartstikke lekker en denk je dat je kortere rustmomenten kunt pakken? Ga dan voor 1:1, wat inhoudt dat je all in tijdsduur gelijk staat aan die van je rustmoment. 

Een goede oefening ziet er ongeveer zo uit: 2 tot 3 minuten warming up, 20 tot 30 minuten HIIT gevolgd door een cooling down van weer 2 tot 3 minuten. 

Succes!

Lees ook: 5 dingen die je moet eten als je hoofdpijn voelt opkomen 

Bron: Grazia.nl, Beeld: iStock