5 dingen die je moet eten als je hoofdpijn voelt opkomen

Zo heb je geen pijnstiller meer nodig!

5 dingen die je moet eten als je hoofdpijn voelt opkomen

Als je hoofdpijn voelt opkomen, is het makkelijk om naar de pijnstillers te grijpen. Er zijn echter nog een aantal andere en gezondere manieren om je hoofdpijn te slim af te zijn. En het mooie is; het is nog eetbaar en lekker ook! 

1. Aardappel 

Nee, we hebben het niet over een lekker vet frietje dat je bij de McDonald's haalt. Het is beter om wat aardappelschijfjes of krieltjes te bakken. Hier zit namelijk kalium in, en het is bewezen dat voedingsmiddelen met een hoog kaliumgehalte hoofdpijn verlichten. In een gebakken aardappel zit tot maar liefst 600 mg kalium. 

2. Bananen

In bananen zit het dynamische duo van kalium en magnesium. Magnesium kalmeert en samen met de goede eigenschappen van kalium is het een wondermiddel. 

3. Watermeloen 

Hoofdpijn kan vaak komen door een tekort aan vocht. In watermeloen zit veel vocht en bevat ook nog eens de welbekende kalium en magnesium. 

4. Ananas 

Verse ananas kan ook goed helpen tegen hoofdpijn. In verse ananas zit het natuurlijke enzym bromelaïne. Dit enzym wordt al jarenlang gezien als een natuurlijke pijnstiller. Daarnaast helpt ananas ook nog eens tegen een opgeblazen gevoel. 

5. Komkommer 

Een tekort aan vocht is een belangrijke oorzaak van hoofdpijn. Even geen zin in een glas water? Neem dan een stuk komkommer. Het bestaat voor 95% uit water en is een lekkere frisse snack. 

Lees ook: Door deze truc slaap jij binnen een paar seconden 

Bron: Popsugar, Beeld: iStock