Deze schoenen zijn het minst goed voor je voeten

En nee, dat zijn niet alleen schoenen met hakken!

Deze schoenen zijn het minst goed voor je voeten

Hakken duwen je voeten in een onnatuurlijke positie en als jij iemand bent die er al snel pijnlijke voeten van krijgt, bestempel je hoogstwaarschijnlijk de schoenen als de slechtste voor je voeten. Guess what? Er zijn platte (!) schoenen die minstens zo slecht zijn voor je voeten.

Steun en toeverlaat 

Teenslippers zijn daar een voorbeeld van. Je kunt het je nu met het koude weer misschien niet voorstellen, maar teenslippers zijn het fijnste schoeisel om op vakantie mee over het strand te paraderen. Je voeten zijn je alleen minder dankbaar als je ze draagt. Slippers geven namelijk minder steun en je dwingt je tenen om de slipper vast te houden.

Daarnaast zijn ballerina’s ook niet de beste keuze. Platte schoenen als deze zorgen namelijk voor extra druk op je hiel. En doordat er meestal geen dikke zool onder zit, vangen ze geen schokken op. Mensen die vaak ballerina’s dragen kunnen zelfs stressfracturen en spierscheurtjes oplopen. Het is dus helemaal geen verkeerde keuze om vaker je stevige sneakers uit de kast te pakken. 

Lees ook: Zien: Deze personal trainer geeft naakt sportlessen 

Bron: Beau Monde, Beeld: iStock