Artsen waarschuwen: Neem nooit je telefoon mee als je naar het toilet gaat

En nee, we hebben het niet over dat hij in de pot kan vallen!

Artsen waarschuwen: Neem nooit je telefoon mee als je naar het toilet gaat

We zitten tegenwoordig nog net niet aan onze telefoon vastgeplakt. Het apparaatje gaat werkelijk overal mee naar toe: boodschappen doen, mee naar bed en zelfs mee naar het toilet. Artsen maken zich ernstige zorgen om dat laatste, want hem meenemen als je je behoeften gaat doen is één van de meest ongezonde dingen voor je gezondheid. Maar waarom eigenlijk?

Ongezond

Charles Gerba en Kelly Reynold zijn beiden gespecialiseerde artsen op het gebied van bacteriën. Zij vertellen dat je erg ziek kunt worden als je je telefoon meeneemt naar het toilet. Het kleine kamertje is namelijk een bron van vieze bacteriën, ook al maak je het vaak schoon. Als je je telefoon meeneemt komen deze bacteriën ook op je telefoon terecht. Als je vervolgens je handen gaat wassen, zijn je handen misschien schoon, maar de vieze bacteriën zitten nog op je telefoon. 

Bacteriebron

Elke keer als je je telefoon nu pakt, zul je de vieze bacteriën dus weer op je handen krijgen. Daarnaast krijg je ze ook op je gezicht als je even een belletje pleegt. Bah! 

Lees ook: Zo maak je gezonde sandwiches zonder brood 

Bron: Libelle, Beeld: iStock