Zo maak je gezonde sandwiches zonder brood

Wil jij liever geen brood eten maar hou je wel van sandwiches? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Zo maak je gezonde sandwiches zonder brood

Wil jij liever geen brood eten maar hou je wel van sandwiches die je gemakkelijk mee kunt nemen als lunch? Dan ben je hier aan het juiste adres! Deze 7 sandwiches maak je zonder brood, en daarom krijg je dus geen gluten en koolhydraten binnen. Daarnaast bevatten de vervangers ook nog eens meer vitaminen en minder calorieën dan brood. Dat is nog eens een win-win-situatie!

1. De portobello 

Leg twee portobello's in de pan en grill ze even kort. Daarna kun je er van alles tussen stoppen, zoals je ook bij een sandwich zou doen. Door de ronde vorm leent de portobello zich perfect als hamburgerbroodje. Heerlijk!

2. Puntpaprika 

Een puntpaprika zou vanwege de vorm een prima vervanger zijn voor een hotdogbroodje. Ongebakken is hij lekker fris en stevig, waardoor je het prima kunt beleggen en mee kunt nemen. 

3. Courgette 

De courgette wordt veel gebruikt als vervanger van koolhydraten, bijvoorbeeld in sliert-vorm als vervanger van spaghetti. De courgette is ook een uitstekende vervanger voor een stuk stokbrood. Haal de pitten eruit en hij is klaar om belegd te worden. 

4. Tomaten

Tomaten zijn, net als de portobello's prima geschikt als hamburgerbroodje. Verwarm de tomaten echter niet, want dan worden ze zacht en kun je er niet lekker meer van eten. 

5. Appelschijfjes

Trek in een zoete snack? Doe wat pindakaas en noten tussen twee schijfjes appel en je hebt het perfecte tussendoortje. Zelf pindakaas maken? Klik dan hier

6. Sla

Hele sla-bladeren van een krop sla dienen perfect als vervanging van een wrap. Wikkel je favoriete combinatie of gerecht in de slawrap en je bent klaar om te gaan. 

7. Aubergine

Liever een panini? Stop de ingrediënten voor de panini tussen twee plakken aubergine en leg het geheel onder de grill. Even wachten en jouw koolhydraat-arme panini is klaar! 

Lees ook: Zoveel calorieën eet een Victoria's Secret model per dag 

Bron: Snuggerd, Beeld: iStock