Dít is de nieuwe superfood van het moment

Vergeet chia zaad, quinoa en tarwegras, want deze nieuwe superfood wil jij hebben

Dít is de nieuwe superfood van het moment

Eendekroos (ook wel duckweed in het Engels) wordt de nieuwe superfood van het moment genoemd. In Thailand, Cambodja en andere landen in Asië wordt dit groene plantje al volop gebruikt. Maar waarom is het eigenlijk de nieuwste superfood-hype?

Nieuwste trend

Volgens Gerhard Jahreis, professor aan het instituut voor Nutrition bij de Friedrick Schiller Universiteit in Jena, Duitsland, is het plantje een perfecte bron van proteïnen dat uitstekend in het menselijke dieet past. Daarnaast bevat het omega-3 vetzuren, die weer goed zijn voor verschillende dingen, zoals een opgeblazen gevoel tegengaan tot het risico op een hart- en vaatziekte voorkomen en het risico op astma bij kinderen verminderen.

Onderzoek

Het wordt nog niet veel in Nederland gegeten, maar dat komt vooral omdat er nog onderzoeken gaande zijn over het effect van Eendekroos en het verbouwen van dit gewas. Het zou zich namelijk enorm snel vermenigvuldigen, en dat is weer goed voor het voedseltekort op aarde. Wil je Eendekroos alvast uitproberen? Je kunt het in verschillende voedingsmiddelen verwerken, zoals je smoothie of baksels.

Lees ook: Door dít te drinken heb jij de beste spieropbouw

Bron: Seeker, Beeld: iStock