'Ik dronk een maand geen cola light en dit gebeurde er'

Amy dronk de hele dag door cola light, dit is wat er gebeurde toen ze cold turkey stopte.

'Ik dronk een maand geen cola light en dit gebeurde er'

Waar sommigen verslaafd zijn aan roken of koffie, drinken anderen weer liters frisdrank op een dag. Amy Schlinger dronk de hele dag door cola light, want voor haar was dat de oplossing voor alles. Stress, tijdens het eten, vermoeid... De blikjes cola gingen er binnen no time doorheen. Tot ze besloot er per direct mee te stoppen. “Ik wist dat als ik mijn cola light-gebruik zou afbouwen, ik het nooit zou volhouden.”

Suikers

De eerste dagen gingen tot Amy's grote verbazing vrij makkelijk. “De hoofdreden dat ik stopte met het drinken van cola light is dat ik gewoon merkte dat het mijn lichaam niet veel goeds deed. Ook al is het suikervrij, het bevat super veel aspartaam, dat 200 keer zoeter is dan normale suiker.” Ook begon Amy veel te sporten en water te drinken.

Verslaving

Toch bleef de drang om cola te drinken niet helemaal weg. “Ze zeggen dat het ongeveer zestien dagen duurt voordat een verslaving afneemt. Ik weet niet wie dit ooit heeft gezegd, maar diegene heeft gelijk. Na zestien dagen merkte ik dat ik niet meer verlangde naar mijn ooit zo favoriete drankje. Ik keek niet in de koelkast en als ik uiteten ging, dacht ik er niet eens aan om het te bestellen. Ik dronk nog steeds niet genoeg water op een dag, maar merkte wel dat ik tijdens het eten steeds vaker een glas water pakte.”

Eindresultaat

“Na een maand geen cola light te hebben gedronken, begon ik me echt beter te voelen. Ik voelde me gedurende dag steeds energieker, sliep veel beter en mijn buik was veel minder opgeblazen.” Amy vertelt er wel bij dat ze vast nog weleens een colaatje zal drinken, maar het dan niet meer als een verslaving zal voelen. “Maar voor nu voel ik me beter dan ooit.”

Lees ook: Door deze superhandige tip krijg jij nooit meer tanden van rode wijn 

Bron: Grazia, Beeld: iStock