8 snacks die je helpen om af te vallen

Wat je tussen je maaltijden door eet is belangrijker dan je dacht!

8 snacks die je helpen om af te vallen

Snacken slecht? Nee! Wat je tussen je maaltijden eet is juist belangrijker dan je dacht. Wel moet je een goede keuze maken in snacks. De onderstaande snacks geven een boost aan je spijsvertering, helpen je om vet te verbranden en af te vallen!

1. Een appel en een glas magere melk 

Een stuk fruit is altijd een goede snack, maar in combinatie met een glas melk haal je het beste eruit. Door de combinatie van fruit en de proteïnen uit de melk heb je langer een verzadigd gevoel en zul je niet snel naar een andere (ongezonde) snack grijpen. 

2. Avocado gevuld met cottage cheese 

Dit komt een beetje op hetzelfde neer als het vorige puntje. Dit is een perfecte snack voor als je verlangt naar een vette hap; de gezonde variant van een zak chips. Het vult goed zodat je met gemak tot de volgende maaltijd kunt wachten. 

3. Tonijn uit blik op een volkoren cracker

Tonijn uit blik is mager en bevat ook nog eens veel proteïnen en omega 3. Door de cracker krijg je ook vezels binnen, waardoor je langer vol zit en de spijsvertering op gang brengt. 

4. Een warm peertje met ricotta 

Toe aan een zoete snack? Snij dan een peertje door de midden en doe er een bolletje ricotta op. Maak dit af met een snufje kaneel en stop het even in de oven. Ricotta zit vol met proteïnen en peer met vezels. Een goede snack voor tijdens het afvallen dus! 

5. Edamame boontjes 

Een bakje edamame sojaboontjes zijn niet alleen een heerlijke snack, maar bevatten ook nog eens heel wat proteïnen en vezels! Wat wil je nog meer?

6. Ongekookte bloemkoolroosjes met bonendip of humus

Klaar met wortelen in je humus dippen? Neem eens een keer bloemkool! Ook deze groente zit vol met vezels en proteïnen, en dat is natuurlijk wat je wil tijdens je dieet. 

7. Linzensalade 

Linzen zijn perfect als lunch. Al het goede over linzen tijdens je lunch lees je hier

8. Asperges en gekookte ei 

Dit is een klassieke combinatie, maar gaat perfect in een mager dieet. Bommetje vol met vitamines, vezels en proteïnen. 

Lees ook: Fit-goeroe Fajah Lourens deelt wat zij op een dag eet 

Bron: Health, Beeld: iStock