Dit lekkernijtje is beter voor je keel dan citroen en honing

Dat is nog eens goed nieuws!

Dit lekkernijtje is beter voor je keel dan citroen en honing

Waar je ook bent, als je om je heen kijkt is er vast minstens één persoon in die ruimte die aan het sniffen, hoesten en niezen is. Ben je zelf ook niet gespaard gebleven? Dan zweer je vast bij citroen en honing. Maar wat blijkt? Er is een veel beter én lekkerder medicijn tegen keelpijn.

Wondermiddel

Volgens Professor Alyn Morice van Hull University werkt cacao beter tegen keelpijn dan de standaard medicijnen die we ertegen gebruiken. Hij deed onderzoek naar chocolade en de medische werking ervan. “Het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar als onafhankelijk clinicus die jaren onderzoek heeft gedaan naar hoesten, kan ik garanderen dat het bewijs staat als een huis”, vertelt hij aan Daily Mail.

Choco

Het onderzoek, genaamd ROCOCO, is het grootste onderzoek in Europa ooit op dit gebied. Er werden 163 patiënten voor ingezet; degenen die medicijnen toegediend kregen op basis van cacao zagen na twee dagen al een flinke vooruitgang. Hoe dit komt? Volgens  Morice heeft chocolade zijn werking te danken aan de plakkerige structuur; het zou stroperiger zijn dan standaard hoestmedicijnen. Dit zorgt voor een soort laagje dat je zenuwuiteinden beschermt waardoor je hoest vermindert.

Er is echter een maar: het is pas echt effectief in combinatie met de andere ingrediënten die medicijnen met cacao bevatten. Dus vind je in de schappen een hoestdrank die een vleugje cacao bevat? Kies die – en neem er vooral een stukje chocola bij!

Lees ook: Afvallen? Eet dit als lunch! 

Bron: Marie Claire, Beeld: iStock