Door deze 3 simpele dingen verbrand jij elke dag meer calorieën

Zo makkelijk kan het zijn!

Door deze 3 simpele dingen verbrand jij elke dag meer calorieën

Om calorieën te verbranden hoef je niet altijd te zweten in de sportschool. Natuurlijk is het goed voor je om te sporten, maar je hebt er niet altijd zin in en tijd voor. Toch even wat extra doen om die taart, ijs of pizza te verbranden? Door deze drie simpele trucjes help je jezelf een extra handje om die calorieën te verbranden! 

1. Hou je lichaam in beweging

Dit klinkt heel logisch, maar ook achter je bureau kun je bijvoorbeeld in beweging blijven. Door rechtop te zitten, worden je ruggenwervel en omliggende gewrichten in positie gehouden door je spieren, waaronder je buikspieren. Deze spannen zit continu aan waardoor je ook calorieën verbrandt. Ook even met je been trillen helpt. Daarover lees je alles hier.

2. Blijf gehydrateerd 

Goed (water) blijven drinken is natuurlijk voor veel verschillende redenen goed, maar dus ook om calorieën te verbranden. Het houdt namelijk de stofwisseling in gang, wat weer essentieel is om af te vallen. Als je waterflesje leeg is, moet je die weer vullen, en daarmee verbrand je natuurlijk ook calorieën!

3. Je armen bewegen

Volgens onderzoekers is het stilhouden van je armen als je beweegt enorm zonde. Als je een stukje loopt, zou het goed zijn om je armen mee te bewegen. Al is het maar een klein stukje. Dit zou namelijk al een paar extra calorieën verbranden die je als het ware gratis erbij krijgt van deze kleine handeling. 

Lees ook: Tril jij vaak met je benen? Go you! 

Bron: Self Magazine, Beeld: iStock