'Ik dronk 2 liter water per dag en dit is wat er gebeurde'

Het resultaat is verbluffend!

'Ik dronk 2 liter water per dag en dit is wat er gebeurde'

Dat het belangrijk is om voldoende water te drinken, is niet iets nieuws. Toch zou de meerderheid van de bevolking kampen met uitdroging. In plaats van water te drinken, kiezen we massaal voor frisdrank, vruchtensappen en ander suikerhoudende drankjes – met een negatieve invloed op onze gezondheid en prestaties als gevolg. Daarom besloot Gina M. Florio van Bustle het jaar goed in te luiden en dronk een week lang iedere dag 2 liter water. Het resultaat is verbluffend.

Eerste dag

Gina besloot om meer dan 8 glazen water per dag te drinken. Al op de eerste dag merkte ze iets op. “In de namiddag had ik zo’n vol gevoel dat ik geen behoefte had aan een middagsnack. Ik haalde het diner zonder ook maar op iets te kauwen, en bij de maaltijd had ik eindelijk eens echt honger – iets wat zeldzaam voor mij is, aangezien ik meestal veel snack.”

Gewend raken

Naast het feit dat de bezoekjes aan het toilet toenamen, begon de kleur van haar urine ook veel helderder te worden. Op de derde dag had Gina verbazingwekkend veel energie en werd wakker zonder ook maar last te hebben van prominent zichtbare wallen. “Ik raakte gewend aan het water in mijn buik, dus het was niet langer meer een ongemakkelijk en vol gevoel.” 

Angstaanvallen

Niet alleen begon de invloed van water aan de buitenkant zichtbaar te worden, ook van binnen voelde Gina zich steeds beter. Ze kampt met angstaanvallen en hoewel ze in eerste instantie nooit aan water zou denken, leek dit toch de ultieme oplossing. “Als ik normaal gesproken vecht tegen mijn angst, is water wel het laatste waar ik naar omkijk. Ik maak liever vrienden met iets zouts en knapperigs. Ik was verbaasd hoe water me weer helder liet denken, al is het maar tijdelijk.”

Wonderen

Tegen het einde van haar challenge voelde Gina zich energieker en enthousiaster dan ooit. “Ik werd er langzaam steeds meer van overtuigd dat water wonderen doet voor de lichamelijke activiteiten. Mijn huid voelde soepeler, maar ik kan niet zeggen dat het er veel beter uitzag. Ik kan wel zeggen dat de wallen onder mijn ogen langzamerhand verdwenen. Eén ding weet ik zeker: mijn angstaanvallen waren de afgelopen tijd niet zo erg als normaal. Routinematig water drinken hielp me om beter te concentreren, me helder te laten denken over situaties waarin ik vastzit en me weg te houden van al het junk food waar ik in stressvolle situaties vaak naar greep.”

Lees ook: Tril jij vaak met je benen? Go you! 

Bron: Grazia, Beeld: iStock