4 veel voorkomende fouten die je gezonde levensstijl verpesten

Jij zult ze ongetwijfeld ook maken!

4 veel voorkomende fouten die je gezonde levensstijl verpesten

Iedereen heeft wel een mening over hoe je gezond zou moeten leven. Veel sporten en gezond eten komen in elk tijdschrift of blogpost voor, maar hoeveel moet je daarvan geloven? Er zijn namelijk vier dingen waarvan je zou denken dat ze prima passen in een gezonde levensstijl, maar die dit eigenlijk alleen maar verpesten. Hier komen ze:

- Overtrainen 

Jezelf keer op keer afbeulen in de sportschool kan een averechts effect hebben. Je spieren hebben ook rust nodig om te herstellen en zich op te bouwen. Als je te veel sport en te weinig rust neemt kan dit voor blessures zorgen en dan ben je nog verder van huis. Daarnaast maak je bij overtrainen het stresshormoon cortisol aan, wat ervoor kan zorgen dat je juist aankomt. 

- Uithongeren en vreetbuien 

Hele heftige diëten om af te vallen hebben volgens voedingsexperts juist geen zin. Door je uit te hongeren krijg je te weinig voedingsstoffen binnen en heb je veel meer kans op vreetbuien. Het is beter om gedurende de dag regelmatig (gezonde) dingen te eten. Hierdoor blijft de verbranding op gang en heb je niet de neiging voor een vreetbui.

- Alcohol 

Het is algemeen bekend dat alcohol een drama is voor de gezondheid. Als je stopt met alcohol, zal dat dan ook heel wat voordelen met zich meebrengen. Alles daarover lees je hier

- Light en low-fat producten 

We hebben het hier niet over natuurlijke vetarme producten zoals groenten en fruit, maar over bewerkte light-producten. Producten als crackers en ontbijtgranen bevatten suikers en opvulmiddelen om ze lekker te laten smaken, maar zijn snel weer verteerd waardoor je sneller honger hebt. Daarnaast bevatten ze door de suiker meer calorieën. 

Lees ook: Top 3 granen die hardlopers zouden moeten eten  

Bron: Women's Running Magazine, Beeld: iStock