Zo krijg je een platte buik zonder dieet of sporten

Zo makkelijk dat je je afvraagt waarom je het nooit eerder hebt gedaan

Zo krijg je een platte buik zonder dieet of sporten

Ben je gezond aan het eten en ben je al fanatiek aan het sporten, maar wil je buik maar niet strakker worden? Dan hebben we hier voor jou de ultieme tips voor een plattere buik, zónder dat je ervoor hoeft te diëten of extra voor naar de sportschool moet! 

Buikje

1. Rechtop zitten

Als je een goede houding hebt en je rug recht, span je automatisch je buikspieren aan waardoor je buik platter lijkt.

2. Blijf hydrateren

Als je voldoende water drinkt, zorgt het voor een goede hydratatie in het lichaam en gaat je lichaam geen onnodig vocht vasthouden. Als je lichaam vocht gaat vasthouden kan het zo zijn dat je een dikkere buik hebt. 

3. Eet met je verstand

We weten allemaal hoe we verstandig moeten eten, maar eten met je verstand is iets anders. Het gaat erom dat je bij elke hap nadenkt dat je je aan bepaalde punten moet houden voor een zo goed mogelijke spijsvertering. Je moet jezelf bijvoorbeeld aanleren om op elke hap tien keer te kauwen voor je het doorslikt. Dokter Reichman: "Je lichaam moet overwerken om het voedsel af te breken als je het voedsel niet goed kauwt. Dit kan voor gasproductie zorgen, en daardoor is je buik ook minder plat."

4. Pro probiotica 

Voedingsdeskundige Jonny Bowden: "Probiotica zijn goede bacteriën die de spijsvertering helpen om het voedsel af te breken. Dit zorgt er weer voor dat er geen gasvorming ontstaat, waardoor je buik dus platter is."

5. Loop het eruit 

Een rondje van 30 minuten per dag kan er al voor zorgen dat je stofwisseling op gang komt en dat je meer vet verbrandt rondom je buik. 

6. Stop met kauwgom

Kauwgom zorgt ervoor dat je ongemerkt onnodig veel lucht binnenkrijgt. Dit kan ook weer voor gasvorming zorgen en dus weer een opgezette buik. Voedingsdeskundigen zeggen dat je voor een frisse adem daarom beter een mintje kunt nemen. 

7. Ontspan wat meer

Als je gestrest bent maakt je lichaam stresshormonen aan wat een negatief effect heeft op je spijtvertering. Dokter Reichman: "Neem in ieder geval 20 minuten per dag om totaal te ontspannen." Even yoga of mediteren is altijd een goed idee. 

Bron: Good Housekeeping, Beeld: iStock