Dit gebeurt er met je lichaam als je twee weken niet sport

Zo raak je bijvoorbeeld al heel snel je kracht kwijt.

Dit gebeurt er met je lichaam als je twee weken niet sport

Dat sporten goed voor je lichaam en geest is, dat weet je vast wel. Maar weet je ook wat er met je lichaam gebeurt als je helemaal niet sport? Na twee weken heeft dat namelijk al gevolgen.

3 Dagen

Stephanie Dietz, spinning instructrice en personal trainer bij Barry's Bootcamp, legt uit: "Je spieren worden sneller vermoeid en dus lui, al na drie dagen. En je zult dus drie dagen na je laatste work-out al kracht verliezen. Maar dat is niet alles:

1. Cravings

Als je de sportschool overslaat, zul je sneller grijpen naar die hamburger of reep chocolade. Dit komt door een gebrek aan positieve invloed, die je krijgt van sporten. En bij een gebrek hieraan, krijg je dus enorme cravings naar dingen die ongezond zijn.

2. Depressief

Sporten zorgt ervoor dat het stofje endorfine in je bloed komt. En endorfine, daar word je blij van. Als je niet sport, voel je je dus een stuk depressiever en hoe langer je niet sport, hoe erger dit gevoel wordt. Wanneer je de hele dag achter je bureau zit, is het belangrijk om je spieren 's avonds eens lekker aan het werk te zetten. Het kost je energie, maar het levert uiteindelijk meer energie op.

3. Stress

Lig je 's nachts wakker van je rekeningen en andere verplichtingen? Sporten is goed voor het wegnemen van je stress en dat zorgt er dan weer voor dat je 's nachts niet wakker ligt. Sport je niet, dan ga je meer piekeren. Dus heb je veel aan je hoofd? Duik dan vooral de sportschool in en je zult je daarna een stuk rustiger voelen.

Maar...

Rust is oké! Rust nemen is erg belangrijk tussen je sportschool-bezoekjes door, dus schroom niet om ook lekker te ontspannen. Het kan een tijdje duren, maar je hebt echt zo je kracht weer terug.

Bron: Elite Daily Beeld: Istock