5 Dingen die je niet wist over groene thee

Het wordt zelfs gezien als een soort wondermiddel.

5 Dingen die je niet wist over groene thee

Groene thee wordt gezien als een soort wondermiddel, en dat ís het eigenlijk ook. Want wist jij deze vijf dingen al over dit heerlijke warme drankje?

1. Het is goed voor je botten

Vergeet je glaasje melk voor je dagelijkse hoeveelheid calcium, want groene thee does the job! Volgens een studie van The Nutrition Research kan groene thee het proces van leeftijdsgebonden botverlies vertragen. Ook het risico op osteoporose wordt aanzienlijk kleiner.

2. Voorkomen van kanker

Volgens een studie van de Universiteit van het Maryland Medical Center, is in landen als Japan het aantal kankerpatiënten aanzienlijk lager. Dit komt volgens de Universiteit omdat Japanners veel groene thee drinken. Groene thee bevat de stofjes EGCG, EGC ECG en EG, deze stofjes helpen je cellen beschermen tegen DNA-schade. En dit is een van de eerste stappen in de groei van kankercellen.

3. Gewichtsverlies

Groene thee is perfect voor het verliezen van gewicht, want het verhoogt je metabolisme en de stof EGCG, en dit verhoogt de snelheid van je vetverbranding.

4. Goed voor je hart

Volgens de Harvard Medical School, verlaagt het drinken van een kopje groene thee het risico op hart- en vaatziekten. Een Japanse studie heeft gemeld dat groene thee drinkers, 26% minder kans hebben om te sterven aan een beroerte of hartaanval. Deze deelnemers dronken ongeveer vijf kopjes per dag

5. Energieboost

Een kopje groene thee bevat een aanzienlijke hoeveelheid cafeïne, maar blijft wel ver uit de buurt van het gigantische cafeïne percentage in je kopje koffie. Groene thee geeft dezelfde energie-boost, min de hoofdpijn, het trillen en de misselijkheid die je vaak krijgt van koffie.

Bron: Grazia Zuid-Afrika Beeld: Istock