Happy in Shape test: 6 week 2 imprez challenge part 3

Happy in Shape’s Emma test de 6 week 2 imprez challenge en werkt zich de komende tijd ontzettend in het zweet. Wat de challenge inhoudt? Dat lees je h

Happy in Shape test: 6 week 2 imprez challenge part 3

Happy in Shape’s Emma test de 6 week 2 imprez challenge en werkt zich de komende tijd ontzettend in het zweet. Wat de challenge inhoudt? De challenge is bedoeld om je levensstijl om te gooien naar een wijze waarin je je fit, energiek en sterk voelt.

Dat betekent: zes weken lang, drie keer per week trainen met uitdagende workouts van een uur, het volgen van een voedingsplan, meten van het vetpercentage en ondersteuning door personal trainers. Lees hier het verslag van de eerste twee weken en hier het verslag na vier weken. Inmiddels heeft Emma zes weken gehad en deelt ze haar eindconclusie met jullie.

“Het zit er op! De afgelopen zes weken vlogen onwijs snel voorbij en heel stiekem vind ik het jammer dat de challenge klaar is. Het was fijn om met zo’n leuke groep drie keer per week te mogen trainen (Tessa, Roel, Isa, Willem, Lisette, Rosita & Cecile bedankt!) want daardoor had ik een goede stok achter de deur en heb ik alles uit de challenge gehaald! De trainingen waren gevarieerd en daardoor nooit saai. Van boksen tot circuitjes en van een crabwalk tot een burpee-challenge (ja ik blijf het zeggen, burpees blijven de hel, maar ik ben er wel beter in geworden), never a dull moment. Ik vond Tessa een erg fijne trainer. Ze motiveerde mij om door te gaan, maar kijkt ook kritisch naar andere punten zoals je houding en ademhaling waardoor je iedere oefening goed uitvoert en daardoor betere resultaten behaald.”

“Ik zit lekker in mijn vel en geniet van het sporten. Ik merk dat mijn mindset qua voeding ook veranderd is. Je ziet mij niet snel meer een pizza uit het diepvriesvak van de Appie trekken als ik even een makkelijke maaltijd nodig heb. Nu maak ik dan eerder een omelet of kies ik voor groenten in de wokpan. Mijn valkuil blijft echter alcohol. Begrijp me niet verkeerd, ik ben heus geen zuipschuit, maar ik vind het wel gezellig om wijntjes te drinken op het terras in de zon. Helemaal nu de zomer eraan komt blijft dat ook na de challenge een moeilijk punt. Verder vond ik het voedingsplan prima vol te houden en genoot ik zelfs (wie had gedacht dat ik dit ooit zou zeggen?) van de hüttenkäse, kwark en groenten…”

“Maar wat jullie natuurlijk willen weten: het eindresultaat! Ik vond het erg spannend om die laatste keer weer naar de meting toe te gaan, aan de ene kant was ik erg benieuwd naar de resultaten maar aan de andere kant ook bang dat het tegen zou vallen. Maar wat bleek? Die spanning was nergens voor nodig, ik ben na 6 weken 7 kilo afgevallen en in totaal 26 centimeter kwijt in omvang (taille, borst, heup, armen en benen). Ook het vetpercentage is met 2,5% omlaag gegaan. Ik ben dus meer dan een kilo per week afgevallen!”

“Blij als ik ben met deze resultaten, heb ik besloten om door te gaan met de challenge. Ik zit nu zo in het ritme van drie keer per week sporten en gezond eten dat ik het prima vond om er nog zes weken achteraan te plakken. Ben je benieuwd naar de tweede groep & challenge? Volg de Facebookpagina van Tez 2 Imprez, voor die niet altijd even charmante sportfoto’s van mij. Heb ik je enthousiast gemaakt? Houd dan Tessa’s website in de gaten voor de komende challenges. Oh en er is nog heel goed nieuws: Tessa heeft ook een eigen app waarin je je trainingen bij kunt houden welke toegankelijk is voor alle klanten van Tessa. Uiteraard kun je lid worden waardoor je toegang krijgt tot alle trainingsschema's, voedingsapp en kun je deelnemen aan online challenges. Fijn!”

Heb je vragen aan Emma? Laat het weten in de comments!

OOK INTERESSANT: