Happy in Shape test: 6 week 2 imprez challenge part 2

Happy in Shape’s Emma test de 6 week 2 imprez challenge en werkt zich de komende tijd ontzettend in het zweet. Zo voelt zij zich na week 4...

Happy in Shape test: 6 week 2 imprez challenge part 2

Happy in Shape’s Emma test de 6 week 2 imprez challenge en werkt zich de komende tijd ontzettend in het zweet. Wat de challenge inhoudt? De challenge is bedoeld om je levensstijl om te gooien naar een wijze waarin je je fit, energiek en sterk voelt.

Dat betekent: zes weken lang, drie keer per week trainen met uitdagende workouts van een uur, het volgen van een voedingsplan, meten van het vetpercentage en ondersteuning door personal trainers. Lees hier het verslag van de eerste twee weken, maar inmiddels heeft Emma vier weken gehad en deelt ze haar ervaringen met jullie.

“De tijd vliegt voorbij, want inmiddels zitten er alweer vier weken op. Ik merk dat ik helemaal in de healthy lifestyle zit en de challenge erg serieus neem. Ik heb dan ook de afgelopen vier weken geen enkel stuk taart, chocolade, snoep of koek gegeten en daar ben ik best trots op, want eerlijk is eerlijk: ik ben een lekkerbek. Mijn cheat-momentjes bestaan vooral uit alcohol. Tessa raadt ons aan om alcohol te beperken tot een moment per week. Dat lukt me nog wel, maar heel stiekem heb ik niet gevraagd hoeveel wijntjes of Gin Tonic's dat zijn op een avond. Daar geef ik mijn eigen draai aan, hoop nu dat Tessa niet mee leest...”

“Wat ik wel mis is een bord pasta. Van die heerlijke verse pasta met tomatensaus en een berg Grana Padano kaas... Die craving los ik op met een iets verantwoordelijker recept: courgetti (ik heb inmiddels een grote liefde voor de spiraalsnijder ontwikkeld), met saus van gepureerde tomaten uit de moestuin en verse groenten. Bijna net zo lekker! Ik vond overigens op de site van Cotton and Cream veel lekkere en gezonde recepten, zoals deze spinazie omelet met zalm en cottage cheese. Ook een aanrader.”

“Ook het sporten tijdens de challenge neem ik serieus, ik sta netjes om 7 uur 's ochtends te burpeeën op het veld (ook al vind ik burpees nog steeds de hel) en ik merk dat sommige oefeningen mij beter af gaan. Tijd voor verandering dus, zo besluit trainer Tessa. En zo gaan we na week 3 aan de slag met zwaardere trainingen. Het drie keer per week sporten vind ik erg fijn en soms ga ik zelf nog wat extra trainen in de sportschool. En okay, ik ben misschien nog geen fitgirl, maar toen ik tussen alle spierbundels in het krachthonk stond, voelde ik me even, maar dan ook heel even, wel een fitgirl.”

RESULTAAT NA VIER WEKEN

“Afgelopen maandag was het weer tijd om te meten. Eigenlijk had ik er nu wel een beetje zin in, omdat ik toch benieuwd was naar het resultaat. En dat valt me eigenlijk vies tegen; geen kilo's eraf! Balend loop ik door naar het tweede deel van de meting waar trainer Tessa mij opmeet. Wat blijkt? Ik heb inmiddels flink wat vet omgezet in spieren, want er is in totaal 10,5 centimeter van af bij mijn borst, taille, armen en benen. Dat betekent na vier weken intensief trainen en streng het voedingsplan volgen dat ik zo'n 2,5 kilo kwijt ben en zo'n 20 centimeter strakker ben geworden. Kijk, daar word ik dan wel weer erg blij van! Op naar de laatste twee weken!”

“Benieuwd hoe het verder gaat met mijn challenge? Volg de Facebookpagina van Tez 2 Imprez (voor die niet altijd even charmante sportfoto’s van mij) en houd Happy in Shape in de gaten, want over twee weken plaats ik mijn laatste update! Heb ik je enthousiast gemaakt? Meld je dan nu snel aan, want 18 juli gaat de tweede 6 week 2 imprez challenge in het Rembrandtpark van start. Je kunt je hier inschrijven!”

Beeld: Tez2Imprez, Cotton and Cream

Heb je vragen aan Emma? Laat het weten in de comments!

OOK INTERESSANT: