5 afslankfouten die mensen maken in de sportschool

Sporten draait niet alleen om afslanken. Maar als je dan toch naar de sportschool gaat om af te vallen, is het wel handig om te weten wat je verkeerd

5 afslankfouten die mensen maken in de sportschool

Wake-up call: naar de sportschool gaan, draait om veel meer dan calorieën verbranden. Maar als je dan toch naar de fitness gaat om af te vallen, is het wel handig om te weten wat je verkeerd doet. 

Je sport niet hard genoeg

Je kunt jezelf bewust maken van je inspanning door je hartslag te controleren. Als je workouts doet die weinig inspanning vragen, zoals yoga of hiken, streef dan naar vijftig procent van je maximale hartritme. Bij gemiddelde workouts zou dit 65 tot 75 procent moeten zijn, bij krachtige 80 tot 85 procent.

Je routine is iets te veel routine

De hele tijd hetzelfde doen, maar wel een ander resultaat verwachten? Tja, dat is gewoon niet zo handig. Je zal je workout echt moeten veranderen om die laatste paar kilo's eraf te krijgen. Als je bijvoorbeeld altijd lange afstanden loopt, kun je nu eens sprintjes proberen. Als je je workouts verandert, hou je je lichaam bezig en krijg je sneller resultaat.

Je beloont jezelf met eten

Do we need to say more?

Je gaat voor alles of niets

Té veel sporten, kan je afslankdoelen in de weg zitten. De resultaten die mensen willen zien, worden bereikt dankzij herstel en gepaste voeding. Als je lichaam niet genoeg tijd krijgt om te herstellen, is het erg moeilijk om te veranderen. Meer betekent niet altijd beter.

Je vermijdt halters

Krachttraining skippen, saboteert het afslanken. Als je afvalt, verlies je ook spiermassa, waardoor je metabolisme aangetast wordt. Spendeer daarom 40 tot 65 procent van je fitnesstijd aan krachttraining.

Lees ook:

Bron: Women's Health