Wat vind jij: wel of geen spiegels in de sportschool?

Blink Fitness in New York bedekt deze maand alle spiegels in hun sportscholen. Zij vinden dat bewegen draait om gezondheid en niet om uiterlijk.

Wat vind jij: wel of geen spiegels in de sportschool?

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de fitste van het land? Antwoord: het maakt niet uit. 

Uiterlijk vs. gezondheid

Tenminste, dat is de boodschap die het Amerikaanse fitnesscentrum Blink Fitness probeert over te brengen. Alle locaties van deze keten in New York en New Jersey bedekken deze maand een hele dag hun spiegels als onderdeel van hun 'Monday Without Mirrors' campagne. Todd Magazine van Blink Fitness vertelt:

Voor ons heeft fitness nooit alleen gedraaid om uiterlijk. Met onze 'Monday Without Mirrors' campagne moedigen we onze leden aan om even stil te staan bij het feit dat bewegen vooral goed is voor onze gezondheid. Het is goed voor onze geest en het geeft ons zelfvertrouwen. Het draait niet alleen om wat je in de spiegel ziet.

Niet alleen ijdelheid

Een mooie gedachte natuurlijk, waar wij ons volledig bij aansluiten. Maar toch zijn de spiegels in de fitness er niet alleen voor onze ijdelheid. Je kan in de spiegel zien of je de juiste spieren aan het gebruiken bent. En als je verbetering ziet aan je lichaam, geeft dat moed om verder te gaan. Bovendien: als je in je eigen wereldje bent (met muziek in je oren) hoor je de andere sporters niet, maar zie je ze in ieder geval wel.

Wat vind jij? Moeten er wel of geen spiegels zijn in de sportschool?

Lees ook:

Bron: Women's Health