5x eten voor een platte buik

Nu op Happy in Shape: vijf voedingsmiddelen die een opgeblazen gevoel tegengaan en zorgen voor een plattere buik.

5x eten voor een platte buik

Oef, ‘bloating’. Zelfs de slankste buik kan opblazen en transformeren in een heus ballonetje. Lijkt jouw buik ook dikker dan hij is doordat hij opgeblazen is? Déze vijf voedingsmiddelen gaan een opgeblazen gevoel tegen en zorgen voor een plattere buik.

1. ZOETE AARDAPPEL

Een opgeblazen buik kan niet alleen door lucht ontstaan, maar ook doordat je lichaam vocht vasthoudt. Hoe meer voorverpakte voeding je eet en hoe zouter je eet, hoe meer natrium je binnenkrijgt en hoe meer vocht je lichaam vasthoudt. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan kalium, zoals zoete aardappelen, kunnen dat effect van natrium tegengaan. Het gevolg: een plattere en comfortabelere buik. Nog wat andere voedingsmiddelen die veel kalium bevatten: avocado’s, bananen en witte bonen.

2. YOGHURT

We hebben het hier niet over suikerige yoghurtjes zonder probiotische culturen, maar over ongesuikerde yoghurt mét probiotische culturen. Deze goede bacteriën brengen je spijsvertering op gang en stimuleren een gezonde darmflora. Combineer met wat rijpe banaan voor een extra debloating snack.

3. KOMKOMMER

Komkommers bevatten de antioxidant 'quercetine', waardoor ze zwelling tegengaan. Doordat ze daarnaast veel vocht bevatten maar weinig vezels, kunnen komkommers er bovendien voor zorgen dat je vaker moet plassen, met een comfortabelere buik als gevolg.

4. GEMBER

De superwortel die goed is voor van alles en nog wat doet het uiteraard ook goed bij een opgeblazen buik. Zet er thee van of meng het in een saladedressing, smoothie of curry.

5. KORIANDER

You either love it or hate it. Mocht jij een een fan van koriander zijn, wees niet bang om het over rijstgerechten en sandwiches te sprenkelen: koriander bevordert de spijsvertering, ontspant je darmen en staat erom bekend luchtvorming tegen te gaan.

Lees ook: