Vier 'slaapdrankjes' waarvan je afvalt

Er is niets vervelender dan een hele nacht liggen draaien, omdat je niet kunt slapen. Dankzij deze vier slaapdrankjes droom je zacht en val je ook nog

Vier 'slaapdrankjes' waarvan je afvalt

Er is niets vervelender dan een hele nacht liggen draaien en keren, omdat je niet kunt slapen. Van te weinig slaap kun je namelijk aankomen. Daarom moet je goed opletten wat je drinkt voordat je je ogen sluit. 

Natuurlijk weet je al lang dat het niet slim is om cafeïne of suiker binnen te krijgen voordat je naar bed gaat. Maar wist je dat er 'slaapdrankjes' zijn die je 's nachts helpen om spieren te kweken, je bloedsuikerspiegel te stabiliseren en vet te verbranden? Het gaat om deze vier:

Melk

Een glas warme of koude melk kan je helpen om gezonder te slapen, dankzij een gezonde dosis tryptofaan en calcium. Meer slaap betekent dat je de volgende dag minder eetaanvallen hebt die je dieet in de weg staan.

Druivensap

We raden het niet aan om fruitdrankjes vaak te drinken, maar een klein glas 100 procent druivensap voor het slapengaan helpt je goed slapen en vet verbranden tegelijk. En ja, wijn is ook druivensap, maar alcohol is dan weer niet zo goed om te drinken voor het slapengaan.

Kamille thee

Een hete kop kamille thee verhoogt je glycine-waarden, een neurotransmitter die je zenuwen helpt relaxen en een kalmerende werking heeft. Nog een voordeel van kamille: het verhoogt je lichaamstemperatuur. Je lichaam reageert hierop door drastisch af te koelen en je in slaap te sussen. Bovendien helpt kamille bij het verbranden van vet. Alleen maar bonuspunten voor dit drankje!

Kefir

Kefir is een dikke vloeibare, koolzuurhoudende en licht alcoholische melkdrank. Dit probiotische drankje verhoogt de waarden van gezonde bacteriën, is goed voor je spijsvertering en zorgt ervoor dat je vitaminen en mineralen effectiever opneemt.

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Bron: Women's Health