Simpel trucje tegen overeten

Eet jij altijd te veel? Dan weet je hoe moeilijk het is om deze gewoonte af te leren. Gelukkig hebben wij een simpel trucje gevonden waarmee dat wél l

Simpel trucje tegen overeten

Eet jij altijd te veel? Dan weet je hoe moeilijk het is om deze slechte gewoonte af te leren. Gelukkig hebben wij een simpel trucje gevonden waardoor je jezelf beter in kunt houden.

De tip komt van auteur Brandon Nguyen van de website 'ChillPill'. Het is heel simpel: eet met je niet-dominante hand. Net als een driejarig kind dus dat nog moet leren om met een vork te eten. Brandon Nguyen:

"Als je jezelf dwingt om met je niet-dominante hand te eten, eet je weloverwogen en langzamer. Het is misschien overdreven om iedere maaltijd op deze manier te eten, maar probeer het eens tijdens het avondeten. Dan eet je namelijk het meest."

De reden waarom je minder eet? Het kost je meer tijd. Daardoor geef je je maag de kans om een signaal naar je hersenen te sturen dat je vol zit.

Popcorn experiment

Een onderzoek uit 2011 dat gepubliceerd werd in het 'Personality and Social Psychology Bulletin' ondersteunt deze, ietwat vreemde, truc. Tijdens het experiment kregen 98 deelnemers popcorn. De ene helft kreeg verse, de andere oude. Van beide soorten popcorn werd even veel gegeten. Tijdens het tweede deel van het experiment moesten alle deelnemers met hun niet-dominante hand eten. Toen bleek dat er dertig procent minder werd gegeten.

Extra tips

Er zijn natuurlijk ook nog andere trucjes om minder te eten:

  • eet van kleinere borden
  • eet aan tafel, niet in de bank
  • zet de tv uit tijdens het eten en focus je op je maaltijd
  • wacht twintig minuten voordat je een nagerecht neemt
  • zet kliekjes meteen in de koelkast
  • poets je tanden meteen na het eten of neem een kauwgom

Lees ook:

Bron: goodhousekeeping.com